conseils-yoga-bien-choisir-quel-tapis-de-yoga-choisir

YOGA-PILATES: CUM SĂ ALEGEŢI COVORAŞUL DE FITNESS

Pentru a practica yoga sau pilates în deplin confort, vă recomandăm să vă instalaţi într-un loc calm şi să utilizaţi un covoraş adecvat. Acesta vă protejează spatele şi articulaţiile absorbând şocurile, fiind un element indispensabil practicii legate de activităţile zen. Pentru a alege un covoraş adecvat, luaţi în considerare aceste câteva aspecte: mărime, grosime, rezistenţă la uzură.

 

Wellness, un antrenament la sol

Stretching, yoga, fitness… toate aceste activităţi sunt considerate ca fiind practici de wellness. Discipline care reunesc forma şi relaxarea.

 

Pentru toate mişcările dumneavoastră, chiar dacă sunteţi în poziţie aşezată sau alungită, vă recomandăm să utilizaţi un covoraş de fitness. El vă protejează spatele şi articulaţiile, absorbând şocurile şi vă oferă un confort optim, fiind un element indispensabil în practicarea activităţilor zen.

 

Ce dimensiune, grosime şi rezistenţă să aleg pentru covoraşul meu fitness?

Pentru a alege un covoraş de fitness adecvat, luaţi în considerare următoarele:

 

dimensiunea covoraşului

Pentru a nu efectua exerciţiile direct pe sol, alegeţi un covoraş mai mare decât dumneavoastră.

 

grosimea sa

Grosimea covoraşului este un element primordial.

În timpul şedinţelor de relaxare (yoga), alegeţi un covoraş gros pentru a vă proteja de căldură, de frig sau de umiditatea solului.

În timpul şedinţelor de antrenament mai dinamice, optaţi pentru un covoraş suficient de gros care să absoarbă şocurile.

Ca regulă generală, evitaţi covoraşele prea moi sau prea groase pe care riscaţi să vă răsuciţi glezna, încheietura sau alte articulaţii.

 

rezistenţa la uzură

Un covoraş de fitness nu reprezintă o mare investiţie. Dar, fiţi atenţi, să nu vă lăsaţi atraşi de primul preţ. Alegeţi înainte de toate un covoraş care să reziste la repetarea exerciţiilor. 

 

Ultima recomandare: preferaţi materialele antiderapante

ÎNCEPUTUL PAGINII