CE SPORT DE CONTACT SĂ ALEG PENTRU FIUL MEU?

Teddy Riner, Lucie Décosse, Anne-Caroline Graffe … sporturile de contact îşi au figurile lor de referinţă. Personaje emblematice care impresionează copiii de la vârste foarte fragede. Şi, din fericire, aceste practici sportive sunt accesibile de la vârsta de 5 ani! Descoperiţi marile principii ale acestor sporturi care reunesc forţa şi spiritul.

 

Cu toţii pe tatami!

Sporturile de contact sunt recomandate copiilor care au foarte multă energie. Ei se descărcă de energia suplimentară şi datorită regulilor de conduită care însoţesc aceste practici, ei învaţă să-şi canalizeze energia.

Aceste sporturi sunt recomandate copiilor de minim 5-6 ani. Ele sunt accesibile şi băieţilor şi fetelor deopotrivă, din momentul în care descoperiţi în ei un suflet de luptător.

 

Privire în ansamblu asupra sporturilor de contact

Judo, sportul cel mai fizic

Judo este un sport foarte fizic : într-o şedinţă de antrenament, copiii se descărcă enorm de energia suplimentară. În plus: scopul fiind acela de a controla loviturile adversarilor, copiii îşi solicită şi dezvoltă întreaga musculatură.

Acest sport este remarcabil şi prin caracterul său psihologic. El permite dezvoltarea armoniei corpului şi a spiritului. De altfel, « judo » înseamnă « calea supleţii ».

 

Karatele, reprezintă sportul concentrării prin excelenţă

La fel ca judo, karatele solicită întreaga musculatură. În plus: el necesită un bun echilibru, anduranţă şi o anumită coordonare în executarea mişcărilor.

Vă rugăm totuşi să fiţi atenţi: pentru evitarea oricărui incident, casca şi protecţia dentară sunt obligatorii în practicarea acestui sport.

 

Toată lumea în kimono!

Fiecărui sport de contact îi corespunde o ţinută adaptată.

De fapt, acesta este unul din lucrurile pe care le îndrăgesc copiii: a se putea îmbrăca şi echipa înainte de fiecare antrenament.

Elementul de bază pentru cei mici, ca şi pentru cei mari, este kimono-ul. Lucru de care te poţi simţi mândru chiar şi la 5 ani! 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
ÎNCEPUTUL PAGINII