conseils-5-regles-dor-pour-rester-mince

SECRETE PENTRU SĂNĂTATE: 5 REGULI DE AUR PENTRU A VĂ MENŢINE SILUETA

Fie că este din cauza stilului de viaţă, a regimului alimentar sau a stresului omniprezent... corpul nostru cunoaşte variaţii de greutate, proces care nu este întotdeauna uşor de controlat. Vă invităm să descoperiţi sfaturile noastre care vă vor ajuta să ţineţi greutatea sub control: iată 5 reguli de aur pentru a vă menţine silueta şi a fi mereu în formă.

 

Alimente detoxifiante

Mergeţi la raionul de fructe şi legume pentru a vă face plinul de antioxidanţi. Veţi găsi acolo produse detoxifiante cu proprietăţi binecunoscute: drenante, antibacteriene, diuretice. O cură de detoxifiere vă ajută să eliminaţi toxinele din organism şi, în acelaşi timp, să pierdeţi în greutate. Care sunt aliaţii principali în această luptă? Varza, sfecla, anghinarea, ananasul, lămâia, merele, pătrunjelul, fructele roşii... Evitaţi frustrarea şi variaţi pe cât posibil reţetele şi gusturile pentru ca acest regim să fie mereu o plăcere: pregătiţi mâncăruri gratinate, salate, supe, legume crocante... Astfel veţi profita de toate beneficiile acestor alimente şi vă veţi menţine în formă.

 

Apă şi doar apă

Pentru o bună drenare a organismului, vă recomandăm să beţi cel puţin 2 litri de apă pe zi! Este un aliat de temut în procesul de eliminare a deşeurilor, a toxinelor din organism şi infiltrărilor din ţesuturi, precum şi în lupta împotriva retenţiei de apă. Dacă nu preferaţi să beţi doar apă, adăugaţi câteva picături de suc de lămâie. O altă soluţie este aceea de a bea infuzie de ceai verde: acesta contribuie la reglarea grăsimilor şi vă ajută să vă recăpătaţi vitalitatea. Care este secretul nostru pentru slăbit? Dacă beţi apă cu o jumătate de oră înainte de a mânca, veţi atinge mai rapid senzaţia de saţietate, ceea ce vă va determina să mâncaţi mai puţin! În afară de faptul că vă ajută să slăbiţi, apa pe care o beţi contribuie la regenerarea celulelor şi vă conferă un ten luminos.

 

Bucătăria al dente

Reducerea timpului de preparare a mâncării, iată o activitate simplă, dar esenţială. Aceasta ajută la conservarea vitaminelor, mineralelor şi fibrelor alimentare din legume. De altfel, este ideal să consumaţi legumele crude. Gătitul la aburi poate fi o alternativă sănătoasă care vă permite să vă bucuraţi de proprietăţile alimentelor consumate. Deoarece este sănătos şi echilibrat, acest mod de a găti vă ajută să vă menţineţi în formă şi să aveţi grijă de silueta dumneavoastră. În cazul în care vi se pare că mâncarea preparată astfel nu are gust, vă recomandăm să adăugaţi o lingură de ulei de rapiţă înainte de a o servi, deoarece aceasta reprezintă o sursă de omega-3. Masa este gata!

 

Masajul drenant

Celulita reprezintă un coşmar pentru majoritatea femeilor. Odată instalată, aceasta nu va dispărea de la sine. Pentru a şti cum să scăpaţi de celulele adipoase şi să vă menţineţi în formă, reţineţi următorul sfat: practicaţi metoda masajului prin palpare-rulare la dumneavoastră acasă. Aplicaţi o cremă anticelulitică pe zonele cu probleme, apoi prindeţi pielea din zonele respective şi rulaţi-o între degete. Repetaţi această acţiune de trei ori la rând pentru fiecare zonă, o dată pe săptămână, pentru a obţine rezultate vizibile.

 

Neapărat, faceţi sport

Nu uitaţi să practicaţi un sport în mod regulat pentru a ajunge la greutatea dorită! Zumba, step, aerodans, ciclism, exerciţii pentru coapse, abdomen şi fese... în fitness, toate metodele sunt bune cu condiţia de a vă stabili un adevărat program sportiv pentru a vă atinge obiectivele. Pentru a face faţă cu brio la efort şi pentru a fi mai motivată, faceţi sport împreună cu una sau cu mai multe prietene. Veţi vedea că sportul este cea mai bună soluţie pentru a vă menţine silueta şi pentru a uita de griji! Nu ezitaţi să cereţi sfatul medicului dumneavoastră şi al unui profesionist în domeniul sportiv pentru a face cea mai bună alegere. Nu depinde decât de dumneavoastră: lucraţi pentru a vă recăpăta silueta!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
ÎNCEPUTUL PAGINII