CE PROGRAM DE ANTRENAMENT DE FORȚĂ ESTE POTRIVIT PENTRU O FEMEIE?

(2)

Teama de a nu căpăta un volum muscular excesiv și "brațe puternice" le determină adesea pe femei să fie sceptice atunci când vine vorba despre antrenamentul de forță.Totuși, multe celebrități au recurs la acest antrenament pentru a-și defini silueta.Așadar, sunteți pregătită să încercați experiența antrenamentului de forță cu Domyos?

 

În pofida multor păreri, antrenamentul de forță nu va face neapărat din dumneavoastră o « culturistă ».De fapt, totul ține de dozare!Dacă acest antrenament este combinat cu o alimentație echilibrată și cu o activitate cardio practicată regulat, antrenamentul de forță este optim pentru a arde grăsimile.Care sunt avantajele acestuia?

 

 • Antrenamentul de forță este ideal pentru a pierde în greutate

În cazul în care v-ați stabilit obiectivul de a pierde în greutate, trebuie să știți că, dacă densitatea musculară este mai mare, veți arde un număr mai mare de calorii!De fapt, mușchii sunt, în principal, cei care consumă energie; așadar, este esențial să completați ședințele de antrenament cardio cu ședințe de antrenament de forță.

 • Antrenamentul de forță tonifică silueta

În cazul în care acesta este efectuat cu ajutorul întregului corp, în posturi corecte, antrenamentul de forță contribuie la o tonifiere globală, vă ajută să aveți o postură mai bună, astfel încât să preveniți anumite dureri, îndeosebi la nivelul zonei lombare.

 • Antrenamentul de forță protejează capitalul osos

Contracția musculară, realizată cu ajutorul greutăților, are efectul de a stimula sinteza osoasă și de a întări, astfel, întregul schelet.Așadar, antrenamentul de forță este un mijloc optim de a preveni osteoporoza, protejând capitalul osos.

 

Vă tonifiați, vă definiți silueta, slăbiți, masa musculară crește… iată câte motive întemeiate pentru a încerca antrenamentul de forță!

 

Prin ce exerciții puteți începe antrenamentul de forță în sală?

Pentru a începe antrenamentul de forță în sală, puteți opta pentru exerciții de fortifiere a mușchilor la aparat ghidat.Alegeți aparatele care nu lucrează decât o grupă musculară în același timp (mușchii cvadricepși, mușchii ischio-gambieri, mușchii tricepși, mușchii bicepși, mușchii dorsali, etc. …).Astfel, veți avea un antrenament axat pe obiective specifice și veți fi sigură că veți lucra mușchii în poziția corectă, în deplină siguranță.

 

De reţinut: în cazul tuturor exercițiilor pe care le efectuați la aceste aparate, nu uitați să încordați mușchii centurii abdominale și să contractați abdomenul, retrăgându-l, pentru a nu curba spatele.Astfel, veți evita să tensionați în mod excesiv zona lombară.Un alt aspect:nu neglijați o anumită grupă de mușchi, sub pretextul ca aceștia sunt prea slabi!Dimpotrivă, obiectivul este acela de a avea o siluetă armonioasă.Așadar, efectuați același număr de repetări la dreapta și la stânga (chiar dacă o parte a corpului este mai puternică decât cealaltă; astfel, veți avea un corp echilibrat).Pentru a nu antrena în mod excesiv o anumită grupă de mușchi, acordați-vă 48 de ore de recuperare, înainte de a solicita din nou aceiași mușchi.

 

Antrenamentul în circuit, un compromis optim

Nu există nimic mai potrivit decât antrenamentul de forță, pentru a avea un corp armonios și tonic.Cu condiția de a lucra totalitatea mușchilor, în mod echilibrat și în posturi corecte. Alegând antrenamentul în circuit ca tip de antrenament, veți efectua în mod succesiv mai multe exerciții de fortifiere a mușchilor, exerciții cardio, de echilibru, realizate pe perioade scurte și într-un ritm intens.Astfel, veți beneficia de un antrenament complet, ludic și variat, care vă va permite să vă fortificați rapid corpul, ameliorându-vă, în același timp, anduranța.

 

Ce grupe de mușchi trebuie să lucrați?Câte repetări/serii trebuie să efectuați?

Iată principalele grupe de mușchi pe care trebuie să le lucrați:cvadricepșii, mușchii ischio-gambieri, mușchii fesieri, mușchii abdominali, mușchii lombari, mușchii bicepși/tricepși, umerii, mușchii pectorali/dorsali.

 • În cazul în care doriți să vă definiți silueta și să nu acumulați prea multă masă musculară, alegeți greutăți mai mici care vă vor permite să efectuați 3-4 serii a câte 20-25 repetări.De asemenea, ultimele două-trei repetări trebuie să fie realizate cu un anumit grad de dificultate.

 • Dacă, în caz contrar, doriți să acumulați masă musculară, alegeți greutăți mai mari, care să nu vă permită să realizați mai mult de 3-4 serii a câte 8-10 repetări, în funcție de nivelul dumneavoastră.

De reţinut: în cazul mușchilor abdominali și lombari, alegeți mai degrabă antrenamentul cu greutatea corpului.În primul rând, există numeroase exerciții care permit solicitarea acestor grupe de mușchi, fără a trebui să folosiți greutăți.În al doilea rând, această zonă a corpului, atunci când este solicitată, provoacă adesea dureri în regiunea lombară sau cervicală, din cauza posturilor incorecte; așadar, nu este necesar să folosiți greutăți în timpul acestor exerciții.

 

Antrenamentul de forță folosind greutatea corpului:este ideal pentru femei?

Multe femei sunt sceptice când vine vorba despre antrenamentul de forță, la ideea de a intra într-o sală plină de culturiști… Există o alternativă:antrenamentul de forță chiar la dumneavoastră acasă, folosind un echipament limitat (haltere, benzi elastice) și propriul corp!Totuși, este necesar un minim de pricepere (atenție la leziunile provocate de pozițiile incorecte!).Antrenamentul de forță realizat cu greutatea corpului, de tipul Metodei Lafay, cere multă motivație și rigoare, dar permite, în schimb, fortifierea musculaturii întregului corp.Este vorba despre mișcări de rezistență poliarticulară, care utilizează greutatea corpului.Care sunt avantajele acestuia? Ameliorarea flexibilității, a armoniei corpului, a posturilor, a forței și a anduranței.Această metodă de antrenament de forță este potrivită pentru femei, deoarece ea vă va permite să dezvoltați numeroase proprietăți ale mușchilor.

 

 

 

Așadar, este posibil să vă întăriți musculatura în mod armonios, chiar dacă sunteți femeie, fără a vă teme că masa musculară va crește în exces.Cu ajutorul a două-trei ședințe de antrenament pe săptămână, solicitând întreaga musculatură, cu 3-4 serii a câte 20-25 repetări pentru a vă defini silueta și a câte 8-10 repetări pentru creșterea masei musculare (nu uitați să respectați cele 48 de ore de recuperare), vă veți atinge obiectivul pe termen mediu și lung, reușind să aveți o siluetă perfectă!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
49.90 RON*
4.60 / 5 91 Păreri
  169.90 RON*
  4.47 / 5 1320 Păreri
   ÎNCEPUTUL PAGINII