conseils-multisports-dietetique-plan-dattaque-pour-perdre-du-poids-apres-fetes

PLANUL DE ATAC PENTRU A PIERDE ÎN GREUTATE DUPĂ SĂRBĂTORI

Uf... Au trecut şi sărbătorile... Putem spune în sfârşit adio fripturii de curcan... dar putem să-i şi mulţumim pentru farsa pe care ne-a jucat-o în ceea ce priveşte silueta... Friptura la cuptor s-a depus deja, rulada dulce şi irezistibilă de Crăciun nu mai poate fi ascunsă... pe scurt, ca în fiecare an, cele mai multe dintre noi au cedat bunătăţilor în aceste seri de sărbătoare.

 

Nu intraţi în panică! Deşi cântarul nu indică greutatea ideală, staţi cu fruntea sus, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat şi treceţi la acţiune. Cum anume? Urmând aceste 5 sfaturi care vă vor ajuta să scăpaţi de kilogramele în plus acumulate de sărbători.

 

1) Compensaţi micile excese

Nu vă mai învinovăţiţi, în orice caz « răul » a fost făcut... Nu rămâneţi stupefiată în faţa cântarului; tot ceea ce trebuie să faceţi este să vă propuneţi să compensaţi micile excese... Începând de astăzi, încercaţi să uitaţi miile de calorii consumate. Alegeţi-vă un regim alimentar adaptat pentru a reduce efectele negative provocate de glucide şi alte lipide. Nu există niciun secret în acest sens: pentru a slăbi după sărbători, trebuie să consumaţi mai puţine grăsimi. Vă recomandăm în special să rezistaţi la dulciuri şi să evitaţi felurile de mâncare care conţin sosuri şi prăjeli. Care este planul eficient în acest sens? Preferaţi proteinele pentru a contrabalansa reducerea cantităţii de grăsimi şi de zaharuri.Alegeţi mai degrabă carnea, ouăle şi produsele lactate de tipul iaurturilor cu 0% grăsimi.

 

2) Citricele ajută la eliminarea toxinelor

Citricele şi coaja acestora sunt foarte benefice! Perfecte pentru a compensa micile excese de Crăciun, acestea purifică organismul şi îl ajută să elimine toxinele. Pe parcursul perioadei de iarnă, atunci când microbii au tendinţa să apară, citricele sunt aliaţi de nădejde împotriva simptomelor răcelii şi gripei. Acestea sunt bogate în vitamina C, care este ideală în lupta împotriva oboselii şi a micilor afecţiuni specifice sezonului de iarnă. De asemenea, se ştie că aceste fructe sunt bogate în antioxidanţi, având un conţinut scăzut de calorii. Cum le puteţi consuma? În orice fel: sub formă de suc, sos sau confiate. Daţi savoare meselor dumneavoastră consumând portocale, grapefruit, lămâie, kumquat, bergamote, clementine sau portocale roşii.

 

3) Eliminaţi grăsimile

Fără a obiecta, puneţi în aplicare planul de « eliminare a grăsimilor », pentru a spune adio substanţelor toxice acumulate în timpul sărbătorilor. Cum anume? Încercaţi să consumaţi cât mai multe fibre. În Franţa, doar 22% dintre bărbaţi şi 12% dintre femei ating pragul recomandat de 25 de grame de fibre/zi, arată un studiu NutriNet-Santé 2012. Totuşi, alimentele bogate în fibre prelungesc senzaţia de saţietate şi contribuie la arderea grăsimilor. Dacă vă şi hidrataţi în mod corect, consumul de fibre joacă un rol funcţional în reglarea tranzitului intestinal. Vă invităm să consumaţi cereale, biscuiţi din grâu integral, mazăre măcinată, avocado, ierburi, mirodenii!

 

4) Mâncaţi în linişte

Probabil aţi auzit de multe ori în familie întrebarea: « Să vă mai pun puţin?»… Fiecare dintre noi poate cădea pradă exceselor, deoarece este aproape obligat să mai ia o porţie pentru a nu supăra gazda... În acest context, cum să nu te îngraşi? La începutul acestui an, v-aţi hotărât: renunţaţi la acest obicei! Vă schimbaţi rutina şi vă acordaţi timp suficient pentru a mânca în linişte. Cum procedaţi? Găsiţi un loc calm, unde nu este nimeni care să vă deranjeze şi încercaţi să mâncaţi în linişte. Senzaţia de saţietate apare după 20 de minute. Dacă alocaţi timp suficient mesei şi dacă mestecaţi încet, vă veţi sătura chiar şi cu un meniu mai uşor. Fără a mai avea senzaţia de foame atunci când terminaţi de mâncat. Astfel, veţi reuşi să mâncaţi mai puţin şi să vă recăpătaţi silueta după sărbători, fără niciun fel de frustrare.

 

5) Faceţi mişcare pentru o digestie eficientă

După sărbători, vă simţiţi întotdeauna puţin grea... şi nu sunteţi dispusă să reluaţi sportul de îndată ce concediul a luat sfârşit... Pentru a evita să luaţi în greutate, trebuie să treceţi la acţiune: faceţi mişcare dacă doriţi să slăbiţi! Este momentul potrivit să începeţi să faceţi sport, deoarece, printre rezoluţiile pentru noul an, v-aţi propus şi să reîncepeţi fitnessul pentru a slăbi! Dacă faceţi sport de două sau de trei ori pe săptămână, acest lucru va contribui la pierderea caloriilor. Dacă nu reuşiţi să respectaţi acest program, puteţi alege să mergeţi pe jos o jumătate de oră pe zi sau să urcaţi pe scări, mai degrabă decât să luaţi liftul!Mersul pe jos, ca şi alergarea, vă ajută să lucraţi muşchii abdominali, ceea ce contribuie la buna funcţionare a intestinelor. Astfel, evitaţi constipaţia care poate fi cauzată de lipsa de activitate.

 

 

 

Iată că aveţi la dispoziţie de acum înainte câteva sfaturi pentru a compensa excesele din timpul sărbătorilor de iarnă. Nu vă rămâne decât să vă stabiliţi rezoluţiile pentru a începe noul an în plină formă!

ÎNCEPUTUL PAGINII