Mini-stepperul: de ce este eficient?

Cunoașteți acest mic accesoriu de fitness renumit pentru faptul că ajută la definirea siluetei chiar la domiciliu? Descoperiți mini-stepperul care vă va ajuta să faceți progrese din ce în ce mai mari… până obțineți forma perfectă!

Trebuie să recunoaștem, nu este mereu ușor să găsim timpul necesar pentru a ajunge la sala de sport. De acum înainte, nu vă mai puteți învinui; vă veți putea antrena chiar la dumneavoastră acasă și vă veți putea defini silueta! Cum anume? Cu ajutorul unui mic accesoriu de fitness, foarte eficient, care vă va ajuta să vă păstrați în formă tot anul.

 

Drumul către forma perfectă!

Este esențial să vă mențineți în formă și, în acest sens, toate mijloacele sunt bune, chiar și cele utilizate acasă! Dintre toate activitățile de fitness, stepul, foarte renumit, pe care îl puteți practica în voie la sala de sport sau chiar la dumneavoastră acasă, vă permite să consumați energie și să ardeți un număr mare de calorii. Conceptul pe care se bazează acesta este simplu: vă antrenați folosind o treaptă care permite efectuarea unui număr mare de exerciții. Care este scopul acestuia? Acela de a vă îmbunătăți condiția fizică și de a vă pune în funcțiune sistemul cardiovascular, provocând o creștere a capacității aerobice (o mai bună anduranță). Prin intermediul stepului, solicitați în același timp sistemul muscular și sistemul cardiovascular. Pe parcursul ședințelor de antrenament, respirația, dar și coordonarea, se vor îmbunătăți.

 

La ce servește mini-stepperul?

Pentru un antrenament mai degrabă ocazional, dar la fel de benefic, încercați mini-stepperul, un mic aparat de fitness, suficient pentru un exercițiu complet de fortifiere a musculaturii. Spre deosebire de modelele standard, stepperul în versiunea mini are o funcție aparte: acesta nu doar că vă ajută să pierdeți în greutate și să vă îmbunătățiți circulația, dar ajută și la definirea și fortifierea musculaturii membrelor inferioare (mușchii fesieri, abductori, aductori, cvadricepși, gambe…). Formatul său mic este foarte practic pentru a contribui la definirea siluetei, chiar la dumneavoastră acasă. Îl puteți folosi foarte simplu, stând în picioare pe treptele de mici dimensiuni, ca și cum ați urca scările.

 

Mini-stepperele Domyos

Vă propunem două modele pentru a vă menține în formă: mini-stepperul Essential care tonifică partea de jos a corpului, datorită mișcării laterale a pedalelor și ajută la tonifierea părții inferioare a corpului, a coapselor, a mușchilor fesieri, contribuind astfel la definirea siluetei. Propunând o formulă și mai amplă, mini-stepperul Twister vă permite să aveți un corp tonifiat, de sus până jos. Mânerele integrate au o funcție dublă: veți lucra în același timp partea superioară și partea inferioară a corpului.

 

Fiecare aparat este prevăzut cu un contor care indică:

  • timpul scurs,
  • caloriile pierdute,
  • numărul de trepte parcurse pe minut,
  • numărul total de trepte

 

Cum vă puteți antrena folosind mini-stepperul

Fiecare ședință de antrenament la stepper va începe cu o fază de încălzire, de 3-5 minute sau mai mult, dacă aveți peste 50 de ani. Începeți fiecare exercițiu printr-o sesiune de încălzire progresivă și terminați-o printr-o revenire la calm. În cazul în care începeți prea rapid antrenamentul, riscați să creșteți riscurile de lovire și vă veți pierde energia, deoarece aceasta va fi consumată în mod neadecvat. Intensificați ușor ritmul cardiac. Creșteți anduranța în mod progresiv.

 

În cazul în care vă antrenați în fiecare zi, efectuați exerciții timp de 10 minute; dacă vă antrenați de 2-3 ori pe săptămână, antrenamentul va avea durata de 20-30 de minute; dacă vă antrenați de 1-2 ori pe săptămână, treceți la durata de 60 de minute. Pentru debutanți, intensitatea efortului și durata trebuie să fie progresive și adaptate nivelului, pentru un maxim de eficiență și de siguranță.

 

După fiecare ședință de antrenament la stepper, adoptați o fază de revenire la calm (prin reducerea efortului), urmată de o etapă de relaxare. Începeți și terminați fiecare exercițiu cu o sesiune de întinderi. Întinderile efectuate înainte de antrenament cresc flexibilitatea mușchilor, astfel încât puteți evita clacarea și leziunile. După efort, întinderile ajută la destinderea mușchilor și vă protejează de durerile musculare. Întindeți-vă încet și ușor și mențineți-vă în poziție timp de 30-60 de secunde, în timp ce expirați.

 

 

 

Cu ajutorul mini stepperului, nu aveți decât de câștigat pentru a vă tonifia silueta și pentru a relua obiceiul de a merge la sala de sport. Pentru un antrenament și mai eficient și pentru a lucra de asemenea talia și centura abdominală, rotiți șoldurile la fiecare mișcare de urcare a treptelor. Nu vă rămâne decât să efectuați o mișcare de balans și să treceți la treapta următoare!

ÎNCEPUTUL PAGINII