INIȚIERE ÎN CROSS TRAINING: PROGRAM DE ANTRENAMENT PE 1 LUNĂ

Pentru a deveni un sportiv desăvârșit, ce ați spune dacă ați testa cross training-ul? Această metodă de antrenament tinde să se impună ca DISCIPLINĂ de redobândire a formei prin excelenţă. Accesibilă tuturor, ea constă în combinarea unor activităţi sportive diferite (de la înot până la atletism, trecând prin halterofilie) şi în lucrarea mai multor calităţi fizice în cadrul aceleiaşi şedinţe de antrenament. Şedinţele de antrenament propuse sunt scurte şi ludice, fiind ideale pentru cei care doresc să-şi amelioreze performanţele fizice şi psihice, dar şi condiţia fizică în totalitatea sa…şi să continue să practice acest sport pe tot parcursul anului. Obiectivul acestei practici este acela de a înlănţui, în mod intens, mişcări aşa-numite funcţionale care solicită ansamblul grupelor musculare ale corpului.

 

1 lună pentru a testa cross training-ul

Pentru a vă iniția în cross training, iată un program complet pe care vi-l propune Jimmy, antrenorul nostru Domyos. Îl puteţi utiliza în completarea sau înlocuind şedinţele dumneavoastră de fitness obişnuite. Acesta se desfășoară pe perioada a 4 săptămâni şi include 2 ședințe de antrenament săptămânale (pentru a-i permite corpului dumneavoastră să se recupereze corect, încercați să spațiați cele 2 ședințe de antrenament săptămânale la cel puțin 48 ore). Pentru a efectua diferitele wods (antrenamentele zilei), veți avea nevoie de accesoriile următoare: 2 gantere kettlebells, 1 bară de tracțiune, 1 DST (curele de suspensie).

 

Recomandările antrenorului

  • Disciplina Cross Training utilizează mișcări funcționale de bază care necesită în prealabil o formare gestuală în scopul de a executa mișcările la intensitate ridicată în deplină siguranță. Vă rugăm să vizionați secvențele video care vă sunt prezentate şi să respectați recomandările de siguranță.

  • Pentru fiecare antrenament de cross training, respectați în mod sistematic faza de încălzire. Scopul este acela de a mobiliza articulațiile solicitate în timpul ședinței de antrenament şi de a pregăti corpul pentru diferitele exerciții, reducând în același timp riscul producerii de leziuni. Antrenamentul trebuie să fie efectuat pe toată amplitudinea articulară şi să fie realizat în mod progresiv.

  • Adaptați efortul şi greutățile în funcție de propriul nivel (puteți utiliza o vestă lestată ca aparat suplimentar dacă doriți să intensificați exercițiile).

  • Menținerea intensității şi noțiunea de timp (constrângeri temporale descrise în programe) nu trebuie sub nicio formă să conteze mai mult decât calitatea tehnică a mișcărilor şi a poziției.

  • Luați cu dumneavoastră o sticlă de apă pentru a vă hidrata în timpul perioadei de recuperare.

  • Echipați-vă cu o saltea de fitness pentru efectuarea exercițiilor la sol şi un cronometru pentru a vă vizualiza timpul de efort.

  • Porniți muzica pentru a crea o anume ambianță…şi autodepășiți-vă! Antrenament plăcut!

 

PROGRAM SĂPTĂMÂNA 1

PROGRAM SĂPTĂMÂNA 2

PROGRAM SĂPTĂMÂNA 3

PROGRAM SĂPTĂMÂNA 4

ÎNCEPUTUL PAGINII