ECHIPAMENTUL DE SUDAȚIE: DE CE ESTE EFICIENT?

(2)

Pentru a optimiza eficiența echipamentului de sudație, echipa noastră Domyos și Oxylane Research au elaborat o nouă gamă de produse, în conformitate cu nevoile și exigențele sportivilor și ale oricărei persoane active care dorește să fie în formă. Vă invităm să descoperiți de ce și cum puteți purta un echipament de sudație!

 

La ce servește un echipament de sudație?

Echipamentul de sudație, fabricat din materiale nerespirabile, determină intensificarea transpirației și, în consecință, a sudației. Astfel, este eliminat excesul de căldură din corp și este reglată temperatura corporală (la 37°), prin evaporarea apei care împrospătează pielea. În mod general, purtarea acestui echipament este recomandată atunci când aveți drept obiectiv să pierdeți în greutate, pentru a scăpa de cât mai mult țesut gras. Totuși, acest echipament trebuie să fie purtat în mod adecvat.

 

Cum puteți folosi un echipament de sudație?

Simplul fapt de a purta o ținută de sudație nu este suficient în sine pentru a slăbi! Purtarea acestui echipament trebuie să fie asociată unei activități sportive, care, în plus, trebuie să fie una regulată. Această activitate nu trebuie să fie obligatoriu una intensă; de altfel, mulți practicanți ai mersului pe jos folosesc o centură de sudație în timpul efortului. Atenție totuși! Nu trebuie să purtați acest echipament oricând și oricum, deoarece, dacă pierderea de apă este mai mare decât aportul, acest lucru poate conduce la deshidratare. Nu uitați să beți apă în mod regulat în timpul efortului!

 

Echipamentul de sudație este folosit pe termen mediu și lung, dar nu în mod prelungit (dacă este purtată prea mult, ținuta de sudație poate provoca iritații și poate crește prea mult pierderile de vitamine și de săruri minerale, acest 1% care intră în componența transpirației și care este, așadar, foarte important pentru funcționarea optimă a organismului), pentru a beneficia cât mai mult de avantajele sale. Pentru o eficiență optimă, este posibil să calculați debitul sudoral; totuși, rezultatul depinde de condițiile termice în care vă antrenați.

 

Care sunt efectele și avantajele echipamentului de sudație?

Efectele și consecințele sudației sunt intensificate de purtarea echipamentului de sudație. Acesta poate avea urmări foarte benefice:

 

  • Purtarea unui echipament de sudație intensifică pierderea hidrică. Așadar, veți avea impresia că ați pierdut în greutate după activitatea fizică și sportivă. De fapt, ați pierdut mai ales apă, pe care o veți recupera hidratându-vă din nou. Așadar, insistăm asupra faptului că un echipament de sudație vă ajută să aveți o siluetă bine definită, coapse și mușchii fesieri mai fermi, doar în cazul în care este asociat cu o activitate fizică și cu un regim adecvat. Acest echipament nu are menirea de a reduce masa de grăsime, nici de a tonifia mușchii.

 

  • Atunci când transpirați, eliminați toxine. Cu ajutorul unui echipament de sudație, veți intensifica eliminarea acestor toxine.

 

  • Echipamentul de sudație este perfect pentru încălzire. De fapt, deoarece acesta este fabricat din neopren (material ușor, care izolează termic), poliamidă (material care are un coeficient slab de frecare), PVC (material care rezistă la apă) și lycra (material folosit îndeosebi în cazul centurilor, deoarece este elastic), echipamentul de sudație nu este respirabil. Din acest motiv, ținuta de sudație intensifică transpirația. Prin urmare, aceasta ajută la încălzirea mușchilor, aspect deloc neglijabil pe vreme rece, dar atenuează și oboseala musculară după efort.

 

  • Echipamentul de sudație netezește pielea. Calitate deloc de neglijat; este știut faptul că echipamentul de sudație face pielea fină.

 

  • Echipamentul de sudație luptă împotriva celulitei (provocată de retenția de apă) și, implicit, a efectului de coajă de portocală prezent la nivelul pielii. Deoarece accelerează circulația, echipamentul de sudație netezește celulita și asigură drenajul. În acest caz, vă recomandăm să purtați bermude de sudație.

 

Echipamentul de sudație Domyos: care sunt avantajele acestuia?

Deoarece nu este fabricat din materiale respirante, echipamentul de sudație nu permite evaporarea transpirației. Domyos, în colaborare cu Oxylane Research, a demonstrat, pe de o parte, că transpirația nu se evaporă, rămânând pe piele și permițând, astfel, rehidratarea naturală a acesteia, după antrenament; pe de altă parte, noul echipament de sudație Domyos a fost conceput pentru a combate hipertermia sau măcar pentru a evita riscul de hipertermie.

 

În timpul antrenamentului fitness, vă recomandăm așadar să testați proprietatea de drenare a pantalonilor scurți și a bermudelor propuse de noi. Cât despre centura de sudație, aceasta vă ajută să aveți o talie și șolduri mai suple. Aceasta este utilizată mai ales în timpul alergării. Așadar, o puteți purta în timpul antrenamentelor pe banda de alergare. De asemenea, treningul de sudație, care acoperă întreg corpul (compus din haină și pantaloni), este ideal pentru încălzirea și reîncălzirea tuturor mușchilor.

 

 

 

Așadar, după cum ați aflat deja, echipamentul de sudație Domyos este eficient și este conceput pentru a evita riscul de hipertermie. Folosiți-l în cadrul unei activități fizice și sportive. Pentru a completa utilizarea ținutelor de sudație, nu uitați, desigur, să beți apă, dar nu neglijați nici alimentația. Consumați mai multe fructe și legume bogate în apă (toate conțin apă, însă unele în proporție mai ridicată decât altele: pepenele verde, perele, portocalele, ananasul, dovleceii, andivele, ardeii grași, castraveții). De asemenea, dacă aveți nelămuriri cu privire la utilizarea acestor produse, nu ezitați să cereți părerea unui medic (mai ales în caz de insuficiență venoasă sau după naștere).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
ÎNCEPUTUL PAGINII