CUM SĂ VĂ ALEGEŢI BICICLETA ELIPTICĂ

Dacă doriţi să achiziţionaţi o bicicletă eliptică, trebuie să ştiţi să alegeţi bicicleta adaptată obiectivului pe care vi l-aţi propus: doriţi să reluaţi o activitate fizică? Vreţi să vă menţineţi în formă? Vă propuneţi să utilizaţi bicicleta în scopul recuperării medicale? Sau poate pentru a vă pregăti pentru competiţii sportive? Consultaţi ghidul oferit de noi pentru a profita la maxim de avantajele acestui aparat: exerciţii cardio şi o tonifiere completă, fără a afecta articulaţiile.

 

Înainte de achiziţionarea acestui aparat, vă prezentăm motivele pentru care trebuie să faceţi această investiţie!

Bicicleta eliptică este accesibilă tuturor utilizatorilor, fiind potrivită pentru întreaga familie. Este un aparat solid cu o durată ridicată de viaţă. Principalul avantaj este acela de a pedala la dumneavoastră acasă, indiferent de vreme, pe tot parcursul anului!

Pedalatul la bicicleta eliptică reprezintă un exerciţiu complet care combină antrenamentul cardio şi tonifierea muşchilor din partea de sus şi din partea de jos a corpului. Mişcarea este una lentă, ea neafectând articulaţiile.

 

Care sunt avantajele acestui aparat?

 • Să vă repuneţi în formă : este aparatul perfect pentru a avea o condiţie fizică bună şi pentru a vă ameliora performanţele sportive

 • Să pierdeţi în greutate : bicicleta de apartament ajută la arderea grăsimilor. Dacă urmaţi un regim adecvat, acest exerciţiu vă va ajuta să vă definiţi silueta

 • Să vă puneţi în funcţiune circulaţia în ritmul propriu: antrenamentul la acest aparat îmbunătăţeşte rezistenţa cardiovasculară

 • Să vă pregătiţi din punct de vedere fizic : antrenamentul la acest aparat permite definirea muşchilor, fără a prezenta niciun risc pentru articulaţii

 

Care sunt modurile de utilizare a bicicletei eliptice?

Dumneavoastră veţi decide modul în care veţi utiliza bicicleta eliptică! Aparatul pe care îl veţi alege va fi adaptat modului de utilizare ales; cu alte cuvinte, bicicleta eliptică poate fi folosită pentru a atinge mai multe obiective fixate în prealabil. Dacă doriţi să utilizaţi bicicleta într-un mod sportiv, fluiditatea şi amplitudinea mişcărilor de pedalare vor reprezenta factori de confort şi vor contribui la sporirea performanţelor dumneavoastră.

 

Ritmul mai lent poate fi folosit şi în cazul recuperării medicale

Dacă achiziţionaţi produsul pentru recuperarea medicală... trebuie să faceţi alegerea în funcţie de confort şi nu de performanţele aparatului. Confortul lombar este prioritar, mai degrabă decât puterea de pedalare. Bicicletele Domyos sunt concepute astfel încât să vă asigure poziţia dreaptă a spatelui în timpul exerciţiilor. Toate bicicletele eliptice din această gamă vor fi adaptate astfel acestor cerinţe.

 

Exerciţiile cardio: exerciţiile frecvente sau sportul de performanţă (antrenament în sistem intensiv)

Pentru exerciţii cardio mai intense, pentru a vă pregăti pentru competiţii sportive sau pentru utilizarea « de performanţă », posibilitatea de a schimba poziţia în timpul exerciţiilor vă va conferi atât varietate, cât şi confort. În acest caz, vă recomandăm să vă orientaţi mai degrabă spre bicicletele eliptice prevăzute cu braţe mobile şi cu ghidoane fixe multi-poziţii, care oferă o mai mare amplitudine de pedalare.

 

Atenţie la poziţia dumneavoastră

Vă recomandăm să vă menţineţi în permanenţă spatele drept! O bicicletă eliptică de calitate trebuie să vă asigure această poziţie. Fie că optaţi pentru braţele mobile sau pentru ghidonul fix, această poziţie permite antrenamentul eficient al muşchilor abdominali şi al muşchilor din partea inferioară a corpului, ceea ce va asigura un exerciţiu mai eficient.

 

Ce avantaje au caracteristicile aparatului?

Performanţa

Criteriile care determină performanţa sunt detaliate în cele ce urmează:

 

 • Fluiditatea mişcării de pedalare

O pedalare confortabilă înseamnă în primul rând o pedalare fluidă. Greutatea roţii este unul dintre elementele care conferă fluiditate, dar nu este singurul. Printre elementele care contribuie în mod direct la fluiditatea pedalării enumerăm greutatea roţii, repartizarea sarcinii pe roată, sistemul de transmisie

Astfel, sistemele de transmisie Domyos au fost concepute pentru a aduce un plus de fluiditate în timpul pedalării. Ca urmare, o roată de 3,5 kg poate contribui la o pedalare mult mai confortabilă decât o roată de 6 kg. Vă recomandăm să testaţi bicicleta pentru a alege un aparat care să vă ofere confort în timpul pedalării, ceea ce vă va permite de asemenea să efectuaţi exerciţiul mai mult timp!

 

În funcţie de obiectivele pe care vi le-aţi stabilit, eficienţa antrenamentului la acest aparat va depinde de amplitudinea de pedalare, determinată de diametrul roţii de inerţie. Cu cât diametrul este mai mare, cu atât şi amplitudinea mişcărilor dumneavoastră este mai mare.

 

 • Rezistenţa

Rezistenţa este unul dintre criteriile principale în alegerea unei biciclete eliptice. Aceasta permite dozarea efortului efectuat, ca şi obţinerea unei mai bune stabilităţi.

 

 • Tipul de reglaj de rezistenţă: mecanic sau motorizat?

Sistemul mecanic se remarcă printr-o mare simplicitate: prin întoarcerea moletei, utilizatorul acţionează un cablu care apropie un magnet al roţii de inerţie, contribuind astfel la o rezistenţă mai mare, ceea ce duce la o « difficultate » sporită în timpul pedalării.

Sistemul de reglare « motorizat » permite reglarea dificultăţii de pedalare direct din consola bicicletei. Acest sistem prezintă un dublu avantaj: nivelurile de dificultate sunt mai numeroase, acesta fiind singurul sistem care include programe, cum ar fi « itinerariile sportive », dar care permite şi varierea automată a gradului de dificultate, pentru diversificarea efortului. Programele incluse contribuie la atingerea unor obiective diferite (arderea de calorii, pregătirea pentru efort, etc.)

 

Consola 

Bicicletele sunt prevăzute cu o consolă care vă prezintă informaţii de bază în ceea ce priveşte exerciţiile pe care le efectuaţi: viteza, distanţa parcursă, timpul de practică, numărul mediu de calorii arse.

Analizaţi instrumentele de măsură şi diferitele programe propuse care permit evaluarea performanţelor şi progresul; aveţi de asemenea în vedere accesoriile compatibile (sistemul de tip coaching sau MP3). Anumite modele indică şi frecvenţa cardiacă (pentru a afla cu precizie care este frecvenţa cardiacă, orientaţi-vă spre modelele care includ şi o centură cardiacă: spre exemplu modelul VE710). Calitatea şi dimensiunile ecranului consolei trebuie să fie corecte. Vă recomandăm să analizaţi modul de citire a informaţiilor (dimensiunea ecranului, prezenţa sistemului de retroiluminare).

 

Confortul asigurat pe durata pedalării

Vă recomandăm să testaţi elementele de confort oferite de bicicleta eliptică.

 

 • Sarcina maximă admisă per utilizator

Comparaţi greutatea totală a aparatului şi greutatea utilizatorului. Majoritatea produselor Domyos sunt concepute pentru o greutate maximă de 130 kg per utilizator.

 

 • Stabilitatea

Vă recomandăm să verificaţi dacă bicicleta dumneavoastră este echipată cu un sistem de stabilizare care conferă un mai mare echilibru în timpul exerciţiilor, oricare ar fi materialul din care este confecţionată podeaua pe care fixaţi bicicleta.

 

 • Amplasarea în apartament

Sistemul de deplasare: la finalul exerciţiilor, bicicleta dumneavoastră poate fi mutată cu uşurinţă datorită rolelor. Fiecare model este prevăzut cu un asemenea sistem de deplasare.

 

 

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
FITNESS

Bicicleta eliptică vă permite să lucraţi până la 80% din muşchi, în ritmul propriu... Domyos, partenerul dumneavoastră fitness, vă sfătuieşte cum să luptaţi cu grăsimile utilizând bicicleta eliptică.

(1)
ÎNCEPUTUL PAGINII