CUM SĂ VĂ ALEGEŢI BICICLETA DE APARTAMENT

Doriţi să vă antrenaţi la dumneavoastră acasă, să vă menţineţi în formă sau să vă îmbunătăţiţi performanţele? Alegeţi o bicicletă de apartament pentru a ţine situaţia sub control! Descoperiţi sfaturile pe care vi le oferim pentru a alege cel mai bun echipament.

 

 

 

Înainte de achiziţionarea acestui aparat, vă prezentăm motivele pentru care trebuie să faceţi această investiţie!

O bicicletă de apartament este accesibilă tuturor, fiind folosită de întreaga familie. Este un aparat solid cu o durată ridicată de viaţă. Principalul avantaj este acela de a pedala la dumneavoastră acasă, indiferent de vreme, pe tot parcursul anului! Bicicleta de apartament vă permite;

 • vă repuneţi în formă : este aparatul perfect pentru a avea o condiţie fizică bună şi pentru a vă ameliora performanţele sportive

 • Să pierdeţi în greutate : bicicleta de apartament ajută la arderea grăsimilor. Dacă urmaţi un regim adecvat, acest exerciţiu vă va ajuta să vă definiţi silueta

 • Să vă puneţi în funcţiune circulaţia în ritmul propriu: antrenamentul la acest aparat îmbunătăţeşte rezistenţa cardiovasculară

 • Să vă pregătiţi din punct de vedere fizic: antrenamentul la acest aparat permite definirea muşchilor fără a prezenta niciun risc pentru articulaţii

 

Care sunt modurile de utilizare a bicicletei de apartament?

Dumneavoastră veţi decide modul în care veţi utiliza bicicleta de apartament! Bicicleta de apartamentt pe care o veţi alege va fi adaptată modului de utilizare ales; cu alte cuvinte, ea poate fi folosită pentru a atinge mai multe obiective fixate în prealabil. Doriţi să utilizaţi bicicleta pentru a realiza performanţe sportive? Vă recomandăm în acest caz să vă aplecaţi în faţă‚ pentru a facilita pedalarea. Doriţi un ritm mai « domol » cu scopul de a pierde în greutate? Puteţi profita în acest caz de o bicicletă care vă oferă poziţia « spatelui drept ».

 

Ritmul mai lent poate fi folosit şi în cazul recuperării medicale

Atunci când bicicleta de apartament este destinată recuperării medicale, este de dorit să vă alegeţi mai degrabă un model care are un scaun confortabil decât să preferaţi modelele care oferă o mai mare performanţă şi putere de pedalare. Prioritatea o constituie îndeosebi confortul lombar: este recomandată o bicicletă care asigură poziţia dreaptă a spatelui . O bicicletă semi-lungă permite un antrenament mai eficient al muşchilor lombari şi contribuie la reducerea durerilor dorsale.

 

Exerciţiile cardio pentru o utilizare frecventă

Dacă doriţi să efectuaţi exerciţii cardio cu şedinţe de antrenament de lungă durată (de peste 30 de minute), este de dorit să achiziţionaţi o bicicletă care oferă o poziţie mixtă pentru spate şi o putere de pedalare adecvată. Utilizatorul care pedalează alternând regulat poziţia spatelui beneficiază de un echilibru optim între rezistenţă şi confort.

 

Atingerea performanţei sportive pentru un antrenament intensiv

Dacă doriţi să vă pregătiţi pentru sportul de performanţă şi vreţi să efectuaţi exerciţii cardio în regim intensiv, puterea de pedalare este criteriul hotărâtor în alegerea aparatului. În acest caz este luată în considerare poziţia utilizatorului, cu scopul de a permite atingerea unei puteri maxime de pedalare, în funcţie de obiectivul exerciţiului. În acest caz, utilizatorul se va apleca mai mult în faţă în timpul pedalării.

 

Ce avantaje au caracteristicile aparatului?

 

Performanţa

 • Fluiditatea pedalării: ce influenţă are?

O pedalare confortabilă înseamnă în primul rând o pedalare fluidă. Greutatea roţii este unul dintre elementele care conferă fluiditate, dar nu este singurul. Printre elementele care contribuie în mod direct la fluiditatea pedalării enumerăm greutatea roţii, repartizarea sarcinii pe roată, sistemul de transmisie..

Astfel, sistemele de transmisie Domyos au fost concepute pentru a aduce un plus de fluiditate în timpul pedalării. Ca urmare, o roată de 3,5 kg poate contribui la o pedalare mult mai confortabilă decât o roată de 6 kg. Vă recomandăm să testaţi bicicleta pentru a alege un aparat care să vă ofere confort în timpul pedalării, ceea ce vă va permite de asemenea să efectuaţi exerciţiul mai mult timp !

 

 • Rezistenţa: mecanică sau motorizată?

Rezistenţa este unul dintre criteriile principale în alegerea unei biciclete de apartament. Aceasta permite dozarea efortului efectuat, ca şi obţinerea unei mai bune stabilităţi.

Bicicletele Domyos sunt echipate în general cu un sistem de reglare magnetică care permite frânarea fără frecare, aşadar în modul silenţios. Dificultatea de pedalare se reglează direct cu ajutorul consolei cu care este prevăzută bicicleta. Datorită acestui sistem, puteţi opta pentru un grad mai ridicat de dificultate la pedalare şi puteţi accesa diverse programe sau itinerarii sportive, variind automat nivelul de dificultate, în funcţie de efortul depus. Veţi alege programul în funcţie de obiectivul dumneavoastră: fie că este vorba despre arderea caloriilor sau despre pregătirea pentru efort.

Celălalt sistem de reglare, sistemul mecanic, care poate fi regăsit la aparatul VM 190, este foarte uşor de utilizat : prin întoarcerea moletei, utilizatorul acţionează un cablu care apropie un magnet al roţii de inerţie, contribuind astfel la o rezistenţă mai mare, creând aşadar o « dificultate » mai mare în timpul pedalării. 

 

Consola

Bicicletele sunt prevăzute cu o consolă care vă prezintă informaţii de bază în ceea ce priveşe exerciţiile pe care le efectuaţi: viteza, distanţa parcursă, timpul de lucru, numărul mediu de calorii arse.

Analizaţi instrumentele de măsură şi diferitele programe propuse care permit evaluarea performanţelor şi progresul; aveţi de asemenea în vedere accesoriile compatibile (sistemul de tip coaching sau MP3). Anumite modele indică de asemenea frecvenţa cardiacă, incluzând o centură cardiacă de maximă precizie.

Calitatea şi dimensiunile ecranului consolei trebuie să fie corecte. Vă recomandăm să analizaţi modul de citire a informaţiilor (dimensiunea ecranului, prezenţa sistemului de retroiluminare).

 

Confortul asigurat pe durata pedalării

Vă recomandăm să testaţi elementele de confort oferite de bicicleta de apartament.

 

 • Şaua şi ghidonul

Alegeţi o bicicletă care oferă posibilitatea de a regla şaua şi ghidonul pe înălţime sau în adâncime. Este important să ştiţi că înălţimea şeii se reglează astfel încât gambele să fie uşor îndoite atunci când pedala se află la nivelul cel mai de jos.

Produsele Domyos sunt concepute pentru utilizatorii cu o înălţime cuprinsă între 1,55 m şi 1,95 m. Anumite tipuri de biciclete au şaua reglabilă şi în adâncime. De asemenea, anumite biciclete oferă posibilitatea de a regla ghidonul pe înălţime sau chiar în plan înclinat. Un model precum Domyos VM 510 a fost conceput pentru a oferi o reglare intuitivă şi pentru a asigura poziţia dreaptă a spatelui, indiferent de înălţimea utilizatorului.

 

 • Suporturile şi curelele pentru pedale

Aceste accesorii vă permit să lucraţi mai eficient musculatura. În ceea ce priveşte accesibilitatea, suportul de pedale poate fi fixat cu uşurinţă datorită cadrului deschis (mai ales în caz de mobilitate redusă).

 

 • Sarcina maximă admisă per utilizator

Comparaţi greutatea totală a aparatului şi greutatea utilizatorului. Majoritatea produselor Domyos sunt concepute pentru o greutate maximă de 130 kg per utilizator.

 

 • Stabilitatea

Vă recomandăm să verificaţi dacă bicicleta dumneavoastră este echipată cu un sistem de stabilizare care conferă un mai mare echilibru în timpul exerciţiilor, oricare ar fi materialul din care este confecţionată podeaua pe care fixaţi bicicleta.

 

 • Facilitate în urcarea pe bicicletă

Vă recomandăm să verificaţi cadrul bicicletei; acesta trebuie să fie îndeajuns de deschis pentru a permite instalarea fără să fie nevoie să treceţi de partea cealaltă a bicicletei pentru a vă aşeza confortabil. Acest sfat se aplică îndeosebi în cazul persoanelor în curs de recuperare medicală sau în cazul persoanelor în vârstă..

 

- Sistemul de deplasare 

Bicicletele care sunt prevăzute cu role sunt foarte practice: spre exemplu, bicicletele de apartament Domyos pe care le puteţi deplasa cu uşurinţă, pentru o mai bună economie a spaţiului la dumneavoastră acasă.

 

 

 

ÎNCEPUTUL PAGINII