conseils-sculpt-bien-choisir-banc-musculation

CUM SĂ VĂ ALEGEŢI BANCA DE FORŢĂ

(4)

V-aţi decis să cumpăraţi o bancă de forţă pentru a vă antrena la dumneavoastră acasă şi pentru a vă perfecţiona? Dacă doriţi să faceţi această achiziţie, trebuie să aveţi în vedere diferitele aspecte care vă vor ajuta în a face cea mai bună alegere. Experienţa şi forţa dumneavoastră, modul de utilizare dorit, exerciţiile pe care vreţi să le practicaţi, ca şi frecvenţa şedinţelor de antrenament sunt criterii decisive în alegerea băncii de forţă. Urmaţi ghidul pe care vi-l propunem mai jos!

 

Banca de forţă este aparatul potrivit pentru a vă lucra musculatura şi pentru a vă dezvolta forţa la domiciliul dumneavoastră. Odată instalată confortabil la dumneavoastră acasă, vă puteţi antrena în deplină siguranţă, alegând tipul de echipament care vi se potriveşte.

 

Înainte de achiziţionarea acestui aparat, vă prezentăm motivele pentru care trebuie să faceţi această investiţie

 • completează practicarea exerciţiilor de forţă desfăşurate în sală
 • contribuie la creşterea forţei şi a masei musculare
 • permite efectuarea unor mişcări naturale pentru a lucra toţi muşchii corpului
 • este un aparat stabil, solid, care include mai multe niveluri de reglare; este adaptat diferitelor tipuri de gabarit
 • este înclinabilă, permiţând efectuarea de exerciţii variate pentru izolarea grupelor de muşchi
 • este adesea compactă, pliabilă putând fi rabatată cu uşurinţă, deoarece trăim în epoca în care tendinţa este aceea de a câştiga spaţiu, spaţiul nostru interior fiind redus
 • este un aparat relativ simplu, montarea acestuia realizându-se cu uşurinţă.

 

Care sunt modurile de utilizare a aparatului?

Fiecare utilizator va decide care este modul de folosire a aparatului! Alegerea băncii de forţă depinde de utilizarea dorită; altfel spus, acest aparat este conceput pentru a satisface unul sau mai multe obiective fixate în prealabil. Aşadar, înainte de achiziţionare, trebuie să ştiţi care este obiectivul pe care vreţi să-l atingeţi utilizând acest aparat.

 

Exerciţiile ocazionale

Atingerea performanţei nu este un criteriu relevant în cazul debutanţilor sau a celor care doresc să practice exerciţiile de forţă în mod ocazional, şi anume 1-3 antrenamente pe săptămână (treizeci de minute pentru fiecare antrenament).

 

Exerciţiile frecvente

A doua categorie de utilizatori este reprezentată de persoanele care practică aceste exerciţii într-un mod ocazional-frecvent şi care doresc să facă exerciţii de forţă la domiciuliu într-un mod mai susţinut, şi anume 3-5 antrenamente pe săptămână, fiecare antrenament având în medie 45 de minute.

 

Practica intensivă

În acest caz vorbim despre persoanele aflate la un nivel avansat de practică sau despre sportivii de performanţă care doresc să efectueze exerciţiile zilnic şi pe perioade lungi de antrenament (în medie 1 oră pe zi).

 

Ce avantaje au caracteristicile aparatului?

Performanţa băncii de forţă

Este necesar să verificaţi sarcina maximă per utilizator suportată de banca de forţă, ca şi sarcina maximă suportată de bara de sprijin şi de fiecare suport.

Evaluaţi apoi numărul de exerciţii care pot fi efectuate cu ajutorul aparatului, opţiunile existente şi grupele de muşchi care vor fi activate în mod prioritar prin antrenamentul la acest aparat.

 

Dimensiunile aparatului

Verificaţi dimensiunile aparatului rabatat şi extins şi modul de înclinare a acestuia în funcţie de suprafaţa de care dispuneţi.

 

Montarea aparatului

Vă recomandăm să evaluaţi uşurinţa de montare a aparatului şi posibilitatea de a-l rabata din doar câteva gesturi pentru amplasarea optimă la domiciliu.

 

Reglarea aparatului

Pentru a putea utiliza banca de forţă cât mai mult timp, este necesar să vă auto-evaluaţi exerciţiile pe care le veţi efectua şi echipamentele variate de care dispune acest aparat. De preferinţă, alegeţi un dispozitiv complet care vă permite să lucraţi cea mai mare parte a grupelor de muşchi şi să practicaţi o gamă largă de exerciţii. Băncile de forţă pot include şi accesorii, care permit creşterea numărului de exerciţii (mişcări pentru gambe, scripete pentru spate şi tricepşi, fluturări pentru muşchii pectorali, bancă biceps…) Gama este variată, dar trebuie să ştiţi că nu toate elementele sunt indispensabile. Puteţi să lucraţi în mod eficient fără să trebuiască să recurgeţi la unul dintre aceste accesorii.

 

Soliditatea şi stabilitatea

Alegeţi o bancă de forţă care să fie adaptată forţei, greutăţii şi înălţimii dumneavoastră şi a cărei rezistenţă corespunde experienţei dumneavoastră şi nivelului la care sunteţi. Verificaţi soliditatea băncii de forţă, a suporturilor de bară, a barei şi a kitului din fontă în funcţie de frecvenţa utilizării aparatului. Cu cât sunteţi mai experimentat şi cu cât exerciţiul este mai important pentru dumneavoastră, cu atât aparatul este mai solicitat. Aşadar, este necesar să vă achiziţionaţi un aparat robust.

 

Confortul şi siguranţa băncii de forţă

Alegeţi o bancă de forţă cu un spătar suficient de lat pentru a înlesni exerciţiile la aparat; de asemenea, este de preferat ca suportul să fie înclinabil. Alegeţi un aparat cu scaun confortabil şi reglabil, care să vă ajute la efectuarea exerciţiilor. Verificaţi dacă suporturile de bară sunt reglabile pe înălţime şi care este dimensiunea lor. Apoi, verificaţi dacă aparatul este prevăzut cu cârlige de siguranţă anti-basculare şi cu sistem anti-zdrobire.

 

Termenul de garanţie al produsului

Termenul de garanţie este un criteriu important la care puteţi recurge pentru a vă asigura că aparatul dumneavoastră va avea o viaţă lungă; în plus, consultarea acestui termen vă va permite să rezolvaţi eventualele probleme legate de utilizarea aparatului

 

 

 

În ceea ce priveşte instrucţiunile de securitate valabile în cazul băncilor de forţă, nu trebuie să supraestimaţi aparatul pentru a nu ridica greutăţi prea mari, ceea ce poate provoca accidente. Vă recomandăm de asemenea să efectuaţi mişcările în mod corect, să contractaţi muşchii abdominali la fiecare mişcare şi să nu îndoiţi prea mult spatele.

De asemenea, puteţi să consultaţi părerile utilizatorilor fapt care vă poate ajuta să alegeţi aparatul adaptat nevoilor dumneavoastră!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
de la
379.90 RON299.90 RON*
4.21 / 5 104 Păreri
  569.90 RON*
  4.03 / 5 293 Păreri
   CULTURISM
   conseils-sculpt-exercice-6-exercices-banc-de-musculation

   Oferind posibilitatea de a realiza combinații multiple pentru dezvoltarea mușchilor pectorali, a mușchilor spatelui, a tricepșilor și a bicepșilor… banca de forță este aparatul ideal pentru a vă defini musculatura chiar la dumneavoastră acasă.Iată 6 exerciții de bază care vă ajută să vă sculptați corpul.

   (5)
   ÎNCEPUTUL PAGINII