CUM SĂ VĂ ALEGEŢI APARATUL DE VÂSLIT

(1)

Pentru a avea parte de un antrenament complet, este suficient să vă achiziţionaţi un aparat de vâslit. Este perfect pentru a vă regulariza respiraţia şi pentru a vă tonifia corpul, aşadar este vorba despre un dispozitiv foarte eficient. În cele ce urmează, vă dezvăluim câteva trucuri pentru a alege tipul de aparat de vâslit care vi se potriveşte.

 

Înainte de achiziţionarea acestui aparat, vă prezentăm motivele pentru care trebuie să faceţi această investiţie

Acest aparat care reproduce mişrile unei ambarcaţiuni cu vâsle vă oferă ocazia unor exerciţii polivalente complete. În plus, dispozitivul vă permite:

  • să lucraţi aproapetoţi muşchii corpului

  • să combinaţi în acelaşi timp exerciţiile cardio şi cele de bodytraining

  • să ajungeţi rapid la rezultate fizice satisfăcătoare

  • să subliniaţi linia corpului şi să definiţi în mod armonios musculatura

 

Toate aceste calităţi fac din aparatul de vâslit un aparat cheie al sălilor de fitness. Totuşi, chiar dacă pare relativ simplu de folosit, trebuie să acordaţi atenţie executării exerciţiilor, pentru a nu solicita prea tare spatele şi pentru a nu vă răni. Este de altfel motivul pentru care aparatul de vâslit nu este recomandat persoanelor care au afecţiuni lombare.

 

Care sunt modurile de utilizare a aparatului de vâslit?

Fiecare aparat de vâslit este conceput pentru a conferi un confort optim în funcţie de obiectivul de folosire stabilit. În alegerea pe care o veţi face vă veţi ghida aşadar în funcţie de acest obiectiv. Doriţi să trăiţi la dumneavoastră acasă senzaţia că vă aflaţi într-o ambarcaţiune cu vâsle? Vreţi să faceţi un exerciţiu fizic complet? Căutaţi un mod de antrenare în sistem intensiv cu scopul de a vă pregăti pentru competiţiile sportive?

 

Aparatele de vâslit sunt diferite de alte aparate fitness datorită sistemului de tragere. Există 2 tipuri de aparate de vâslit care vă vor oferi posibilitatea să efectuaţi 2 tipuri diferite de exerciţii… care corespund desigur unor obiective diferite.

 

Sistemul de tragere « scandinav şi/sau latin »:

Dacă doriţi să trăiţi la dumneavoastră acasă senzaţia că aflaţi într-o ambarcaţiune cu vâsle, acesta este cu siguranţă modelul de care aveţi nevoie! Acest sistem îşi propune să reproducă în modul cel mai fidel posibil mişcarea pe care o efectuaţi când vă aflaţi într-o ambarcaţiune cu vâsle. Aparatul solicită în întregime musculatura spatelui. Atenţie, este destul de complicat să efectuaţi mişcarea « corectă »; pentru a face acest lucru aveţi nevoie de o coordonare excelentă, mai ales dacă nu aţi practicat niciodată vâslitul într-o ambarcaţiune cu rame.

 

Sistemul central de tragere:

Vreţi să faceţi un exerciţiu fizic complet ? Sau vă propuneţi să vă antrenaţi în mod intensiv (pentru sportul de performanţă)? Aparatul de vâslit este astăzi cel mai răspândit dispozitiv, folosit atât la domiciliu, cât şi în sălile de fitness, tocmai datorită sistemului central de tragere. Acest aparat vă ajută să efectuaţi o mişcare de tragere simetrică şi cursivă. Astfel, vă este mai uşor să vă concentraţi asupra poziţiei corecte a corpului (spatele drept, muşchii contractaţi…) pentru a combina confortul şi eficienţa în timpul antrenamentului la acest aparat.

 

Ce avantaje au caracteristicile aparatului?

Sistemul de rezistenţă:

În cazul acestui aparat, există 2 tipuri de sisteme de rezistenţă.

 

Rezistenţa magnetică: acest sistem este foarte simplu de folosit; de asemenea, este şi cel mai silenţios posibil! Prin reglarea moletei de stabilitate, utilizatorul acţionează un cablu care apropie un magnet de volanul de inerţie, producând o rezistenţă mai mare, aşadar o mai mare « dificultate » de tragere. Acest proces are loc fără frecare, aparatul fiind unul silenţios! Este un dispozitiv perfect în cazul în care doriţi să nu vă deranjaţi vecinii sau copiii care dorm liniştiţi..

 

Rezistenţa la aer: acest sistem are avantajul de a vă oferi o practică progresivă, având un număr de nivele de rezistenţă cvasi-infinit ! Cu cât intensitatea mişcărilor de tragere pe care le efectuaţi este mai ridicată, cu atât rezistenţa este mai mare. Aparatul permite intrarea în carcasă a unei cantităţi variabile de aer, ceea ce influenţează în mod direct nivelul de rezistenţă.

 

Consola

Majoritatea consolelor vă vor oferi informaţii de bază: viteza, distanţa parcursă, timpul de practică, numărul mediu de calorii arse. Măsurarea cu precizie a frecvenţei cardiace va fi realizată cu ajutorul unei centuri cardio-frecvenţmetru, pentru care puteţi opta sau care poate fi inclusă în preţul aparatului de vâslit. De asemenea, anumite modele au integrate programe de antrenament.

 

Amplasarea aparatului de vâslit

Caracterul compact al aparatului: anumite modele de aparate de vâslit au un sistem inteligent de pliere pentru a uşura strângerea acestora. Acest tip de aparat este util în cazul în care dispuneţi de un spaţiu limitat la dumneavoastră acasă.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
FITNESS

Aparatul de vâslit este un aparat pentru dezvoltarea musculaturii eficient care pune la lucru un număr mare de muşchi. Este exerciţiul ideal pentru a fortifia muşchii şi a arde calorii.

ÎNCEPUTUL PAGINII