conseils-mettez-stress-ko

CUM SĂ ŢINEŢI STRESUL SUB CONTROL?

Aţi reluat activitatea în trombă: metrou dimineaţa, serviciu în timpul zilei, somn seara... Reînceperea programului şi-a lăsat amprenta: vă simţiţi corpul epuizat şi golit de orice energie. Sunteţi împărţit între agenda plină de activităţi, multitudinea de şedinţe, teancurile de dosare... cu alte cuvinte, sunteţi copleşit de atâta muncă. Tensiunile se acumulează şi se instalează stresul. Repede, trebuie să puneţi capăt acestei situaţii! De acum încolo, învăţaţi să vă relaxaţi şi să scăpaţi de toate grijile. Iată 4 sfaturi care vă vor ajuta să vă controlaţi stresul şi să fiţi în formă.

 

Adio dietă, adio deprimare!

Pentru cei care sunt predispuşi la stres: spuneţi stop dietelor care vă afectează nervos. Acestea nu sunt benefice pentru persoanele sensibile. Stresul determină un consum crescut de alimente în cazul persoanelor care sunt deja vulnerabile. Iar cauza principală a vulnerabilităţii este... dieta! În realitate, dacă există prea multe restricţii, mecanismul de declanşare a foamei va fi dereglat. Cei care sunt obsedaţi de aspectul fizic ar fi, în acest caz, mai predispuşi la stres. Ei ar reacţiona la stres mâncând mai mult, adesea alimente grase sau dulci, care reprezintă o sursă de plăcere. Rezultatul: aceştia iau în greutate, fenomen care, la rândul său, generează stresul... şi totul o ia de la capăt! Vă recomandăm prin urmaresă aveţi o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, fără a vă impune diete draconice. Este mai bine pentru moral şi pentru a vă menţine silueta.

 

Relaxaţi-vă în ritmul muzicii

Anturajul vă presează, alergaţi în toate direcţiile fără a avea niciodată timp de relaxare? Nu mai lăsaţi mediul exterior să vă agreseze. La prânz, faceţi o pauză 100% zen. Cum anume? Faceţi-vă plinul de energie departe de locul de muncă. Ieşiţi afară pentru a lua o gură de aer şi pentru a vă deconecta de mediul stresant: găsiţi un spaţiu verde sau mergeţi pur şi simplu la dumneavoastră acasă. Alegeţi un loc calm, în care acest ritual de relaxare nu va fi perturbat. Pentru a vă crea un cadru intim, scoateţi MP3 player-ul, alegeţi o melodie care vă face să visaţi sau o muzică de relaxare... apoi lăsaţi-vă purtat de fiecare notă a melodiei pentru a regăsi starea de bine. Auzul poate participa la procesul de relaxare, aşadar, nu mai aşteptaţi: alungaţi stresul... pe ritmul muzicii.

 

Reveniţi la viaţa reală

Smartphone-ul nu vă părăseşte o secundă şi îl simţiţi ca şi cum ar fi lipit de ureche? Într-adevăr, se pare că faceţi şi dumneavoastră parte din generaţia geek... Dacă o zi fără smartphone vi se pare imposibilă, este totuşi timpul să faceţi o pauză... Nu vă fie frică de faptul că puteţi rata ceva: până şi o persoană ultraconectată ca dumneavoastră trebuie să se deconecteze. O dată pe săptămână, impuneţi-vă acest program: închideţi TOATE gadget-urile high-tech pentru a petrece puţin timp cu propria persoană (nu, nu aveţi voie nici să butonaţi telecomanda...). Nu există niciun remediu mai bun pentru a elimina stresul: iată că faceţi parte acum din viaţa reală, fiind total deconectat de lumea virtuală.

 

Cum să vă deconectaţi de realitate prin yoga?

La finalul unei zile încărcate, cum puteţi să vă eliberaţi de orice stres? Iată un exerciţiu de yoga perfect pentru a vă reîncărca bateriile: postura « Savasana ». Întindeţi-vă pe spate, pe un covoraş de yoga, şi eliminaţi toată tensiunea din corp. Braţele şi picioarele sunt uşor depărtate, iar palmele sunt îndreptate în sus, în timp ce ochii sunt închişi. Faceţi un exerciţiu de respiraţie relaxantă: lentă şi profundă la început, apoi regulată.  Uitaţi toate grijile care vă pot da târcoale şi care ar putea să vă perturbe concentrarea. Rămâneţi astfel timp de câteva minute. Exerciţiul poate părea foarte simplu; totuşi, el necesită imobilitate totală. Acest lucru înseamnă că trebuie să vă menţineţi atenţia fixată asupra corpului pe deplin imobil. Această postură vă ajută să fiţi conştient de propriul corp, să uitaţi de orice griji, după care să reveniţi la realitatea concretă. Vă recomandăm să aplicaţi această postură în cazul în care sunteţi stresat, suferiţi de insomnie sau de nervozitate.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
YOGA
conseils-zen-soyez-zen

Sunteţi din nou stresată? Descoperiţi metodele eficiente pentru a vă păstra calmul şi liniştea în viaţa de zi cu zi.

(1)
ÎNCEPUTUL PAGINII