Cum să aveţi picioarele suple?

(2)

Pentru a avea picioare frumos modelate, nimic nu se compară cu exerciţiile fizice. În plus, câteva acţiuni zilnice, la care se adaugă un regim sănătos, pot să vă ajute să atingeţi acest obiectiv la care visează orice femeie..

 

Practicaţi un sport pentru a vă modela musculatura picioarelor

Musculatura picioarelor nu poate fi modelată decât cu un minim de exerciţii fizice. Este imposibil să aveţi picioare frumos modelate stând în faţa televizorului! Vă recomandăm să practicaţi exerciţii care vă vor ajuta să tonifiaţi muşchii din partea inferioară a corpului fără a pierde din masa musculară. Pentru a tonifia musculatura coapselor, puteţi spre exemplu să vă sprijiniţi de un perete, menţinându-vă timp de un minut în poziţia "stând pe scaun".

 

Vă recomandăm de asemenea să practicaţi un sport în mod frecvent. Pentru modelarea musculaturii picioarelor, sunt indicate activităţi precum înotul, mersul pe jos, dansul, alergarea sau mersul pe bicicletă. În plus, mersul pe role sau pe bicicletă sunt activităţi perfecte pentru a lucra musculatura coapselor, permiţându-vă în acelaşi timp să petreceţi timpul într-un mod plăcut.

Nimic nu este mai simplu decât practicarea mersului pe jos în fiecare zi: vă recomandăm să vă parcaţi maşina înainte de locul de destinaţie pentru a merge pe jos; de asemenea, puteţi coborî din metrou sau din tramvai cu o staţie sau două înainte de destinaţie! Nu uitaţi să practicaţi un mers corect: în poziţie dreaptă, contractând în acelaşi timp muşchii abdominali şi fesieri.

 

Adoptaţi un regim alimentar sănătos

Trebuie să ştiţi că nu există niciun regim alimentar menit să vă ajute să pierdeţi în greutate doar la nivelul coapselor. Totuşi, un regim alimentar sănătos vă permite să fiţi în formă şi să vă menţineţi starea de sănătate. Evitaţi pe cât posibil grăsimile, deoarece ele se depun direct pe fese. Preferaţi legumele, fructele, proteinele şi cerealele.

 

Mergeţi la şedinţe de masaj

Anumite tipuri de masaj, realizat de un kinetoterapeut sau de un specialist estetician, pot contribui progresiv la modelarea musculaturii gambelor:

 

 • mişcarea de palpare-rulare aplicată coapselor ajută la eliminarea ţesutului adipos. Acest tip de masaj durează în medie treizeci de minute. Vă recomandăm să participaţi la 10-12 şedinţe distribuite pe o perioadă de 5-6 săptămâni; preţul pe şedinţă este de 45-65 €. Aceste şedinţe ajută la eliminarea celulelor de grăsime.

 • drenajul limfatic accelerează circulaţia sanguină şi contribuie la distribuirea eficientă a celulelor adipoase. Acesta constă în aplicarea unei presiuni uşoare din partea inferioară către partea superioară a picioarelor. Vă recomandăm să participaţi la 10-12 şedinţe pe parcursul a 5-6 săptămâni. Preţul per şedinţă este de 30-40 €.

 

Antrenament zilnic pentru picioare!

Vă puteţi antrena zilnic pentru a modela musculatura picioarelor cu ajutorul câtorva acţiuni simple:

 

 • la sfârşitul duşului, aplicaţi un jet de apă rece pornind din partea inferioară a picioarelor către pulpe

 • consumaţi cel puţin 1,5 litri de apă pe zi

 • evitaţi tocurile înalte şi pantalonii mulaţi pentru a nu forţa muşchii gambelor

 • nu rămâneţi aşezată timp îndelungat

 • dormiţi cu picioarele mai sus decât restul corpului pentru a facilita circulaţia sanguină

 • feriţi-vă de soare şi de temperaturi ridicate.

 

Iată aşadar toate trucurile de care aveţi nevoie pentru a avea picioare de invidiat!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
ÎNCEPUTUL PAGINII