conseils-corps-apollon-en-5-lecons

UN CORP DE APOLO ÎN 5 LECŢII

După câteva luni de pauză v-aţi hotărât să vă recâştigaţi corpul de atlet care vă caracterizează? Nu este nevoie să aveţi un corp de atlet pentru a vă simţi bine atât fizic, cât şi mental... Merită totuşi să vă antrenaţi pentru a avea muşchii bine definiţi şi a fi mai aproape de perfecţiune..

 

Lecţia nr. 1: treceţi la un regim bazat pe fructe şi legume

Începând de astăzi, adoptaţi un regim alimentar echilibrat pentru a face să dispară stratul de grăsime de pe burtă. Cum? Introducând în alimentaţia dumneavoastră fructe şi legume. Ele sunt esenţiale pentru sănătate şi sunt cei mai buni aliaţi ai dumneavoastră în recăpătarea formei dorite. Acestea nu conţin materii grase, au un conţinut scăzut de calorii, iar fibrele sunt excelente pentru digestie.

 

Lecţia nr. 2: ridicaţi greutăţi

Cum puteţi proceda pentru a arde calorii de-a lungul întregii zile? Ridicând greutăţi 3 zile pe săptămână! Masa musculară accelerează metabolismul, ceea ce duce la eliminarea grăsimilor. Antrenaţi diferite grupe de muşchi în zile diferite. Spre exemplu, concentraţi-vă pe muşchii spatelui luni, pe muşchii braţelor, ai umerilor şi pe muşchii abdominali miercuri şi pe muşchii gambelor vineri. Această metodă permite muşchilor să se odihnească între şedinţele de antrenament.

 

Lecţia nr. 3: combinaţi în mod eficient exerciţiile pentru dezvoltarea musculaturii cu cele de cardio training

Efectuaţi antrenamente în mod regulat şi sunteţi mai mult decât hotărât să vă atingeţi obiectivele? Pentru ca organismul să continue să progreseze şi să lucreze la nivel global, nu efectuaţi mereu aceleaşi exerciţii. Variaţi antrenamentele, încercaţi alte aparate. Sfatul nostru: pentru fortifierea musculaturii, combinaţi antrenamentul cardio şi exerciţiile pentru dezvoltarea musculaturii în cadrul programului de exerciţii fizice. Este metoda cea mai eficientă de a avea un corp frumos modelat, de a fi în formă şi de a pierde în greutate, dacă este cazul.

 

Lecţia nr. 4: dormiţi, pentru a demara în forţă a doua zi

Secretul pentru a avea un corp frumos modelat şi pentru a fi în formă este somnul. Se ştie că acesta este esenţial pentru sănătate. El permite organismului să se refacă după efort; de altfel, muşchii se regenerează de două ori mai repede în timpul perioadelor de odihnă. Somnul vă ajută să vă reîncărcaţi bateriile: veţi regăsi astfel energia necesară pentru următoarea şedinţă de antrenament.

Dacă dormiţi cel puţin 7 ore pe noapte, eliminaţi riscul de a vă îngrăşa. Care este explicaţia? Cu cât dormiţi mai puţin, cu atât vă este mai foame, ceea ce duce la apariţia celulelor adipoase şi la un consum scăzut de calorii. Aşadar, dacă dormiţi puţin, există riscul de a lua în greutate..

 

Lecţia nr. 5: hidrataţi-vă pentru a curăţa organismul

Apa este nutrientul cel mai important pentru organism. De altfel, muşchii conţin apă în proporţie de 80%. Corpul are nevoie să fie purificat şi hidratat în mod corect. Cercetători de la universitatea australiană Nouvelle-Galle du Sud au demonstrat că un consum de mai mult de 2 litri de apă pe zi duce la creşterea masei musculare cu 10%. Proteinele creează o poluare metabolică care trebuie să fie eliminată cu ajutorul consumului de apă. Dacă nu consumaţi destulă apă, muşchii nu se vor recupera rapid, ceea ce va duce la scăderea performanţelor obţinute.

ÎNCEPUTUL PAGINII