conseils-quel-sport-choisir-pour-éliminer-un-maximum

CARE ESTE SPORTUL POTRIVIT PENTRU A ELIMINA UN MAXIM DE TRANSPIRATIE?

(2)

Nu vă gândiţi decât la un singur lucru: să slăbiţi şi să aveţi o formă de invidiat? Care sunt sporturile care vă ajută să eliminaţi transpiraţia? Domyos vă prezintă activităţile sportive care vă fac să transpiraţi cel mai mult: procesul de detoxifiere este asigurat!

 

Ce este transpiraţia?

Transpiraţia este o reacţie naturală de reglare termică pe parcursul unui efort fizic. Atunci când temperatura corpului creşte, glandele sudoripare se activează şi produc transpiraţie. Aceasta apare pe piele, răcoreşte corpul şi se evaporă la contactul cu aerul şi cu căldura.

 

Transpiraţia este o reacţie necesară şi sănătoasă care :

 • Permite reglarea temperaturii corpului,
 • Participă la eliminarea toxinelor
 • Contribuie la curăţarea porilor pielii

 

Transpiraţia indică de asemenea faptul că a fost depus un efort concret, ceea ce conferă mulţumirea lucrului bine făcut.

 

Care sunt substanţele care compun transpiraţia?

Transpiraţia este formată în majoritate din apă. Deoarece aceasta are rolul de a scădea temperatura corpului atunci când este prea ridicată, apa este benefică în acest caz. Transpiraţia conţine apă în proporţie de 99%, dar şi săruri minerale (sodiu), clor sau lipide.

 

Atunci când transpiraţi, pierdeţi sarea care contribuie la apariţia efectului « coajă de portocală » şi la retenţia de apă. Astfel, eliminaţi toxine şi calorii. Pentru a elimina transpiraţia mai eficient fără a vă hidrata, este important să beţi apă înainte, în timpul şi după efortul depus.

 

Transpiraţia duce la pierderea în greutate?

Transpiraţia înseamnă pierderea de apă… dar în niciun caz ea nu duce la eliminarea celulelor adipoase!

Pierzând apă, pierdeţi temporar şi în greutate. Greutatea pierdută prin eliminarea apei va fi câştigată la loc atunci când corpul va fi din nou hidratat. Practicarea cu regularitate a unui sport (de tipul antrenamentului de anduranţă), precum şi adoptarea unui regim alimentar echilibrat vă vor ajuta să atingeţi acest obiectiv.

 

Care sunt sporturile care vă ajută să eliminaţi cel mai bine transpiraţia?

 

Coarda de sărit

Probabil că o preferaţi deja, dar de această dată ea va fi prima opţiune: coarda de sărit este perfectă pentru a elimina transpiraţia! Accesoriu fitness preferat de boxeri, coarda vă permite efectuarea unor exerciţii de cardio training eficiente:

 • 15 minute de sărit la coardă este echivalentul a 30 de minute de jogging.
 • 725 de calorii sunt arse cu fiecare oră de sărit la coardă.

Săritul la coardă contribuie de asemenea la obţinerea unei bune posturi a corpului. Acest exerciţiu îmbunătăţeşte nivelul de rezistenţă şi solicită muşchii din partea de jos a corpului, contribuind de asemenea la tonifierea muşchilor braţelor, umerilor, spatelui, precum şi a muşchilor abdominali.

Transpiraţi rapid, modelaţi muşchii fesieri şi cei ai coapselor în mod simultan: cum aţi putea oare renunţa la acest exerciţiu?

 

Mersul pe bicicletă

Mersul pe bicicletă contribuie la întărirea sistemului cardiovascular, la îmbunătăţirea nivelului de rezistenţă, la un mai bun control al respiraţiei, la fortifierea muşchilor pulpelor şi ai coapselor, a muşchilor fesieri, a muşchilor spatelui şi a celor abdominali: iată ce puteţi realiza cu o bicicletă! O activitate cardio completă care vă permite să ardeţi un număr maxim de calorii şi să eliminaţi transpiraţia: până la 1/3 litri de transpiraţie pe oră! Găsiţi-vă propriul ritm: este inutil să vă forţaţi, efortul dumneavoastră va da roade dacă este dozat în mod corect. Înaintaţi încet, progresiv. Pedalaţi în căutarea formei perfecte, nu-i aşa că e foarte plăcut?

 

Alergarea

Ştiaţi că alergatul timp de o oră duce la pierderea unui litru de apă, respectiv la arderea a 900 de calorii? În acelaşi timp, vă întăriţi sistemul cardiovascular, vă controlaţi mai bine respiraţia, eliminaţi orice urmă de stres. Aşadar, încălţaţi-vă şi începeţi alergarea! Începutul este câteodată dificil, dar, după câteva şedinţe, nu veţi mai putea renunţa la jogging. Un mic secret pentru a vă motiva: alergaţi în ritmul muzicii cu ajutorul unui mp3 player! Dacă preferaţi să alergaţi confortabil la dumneavoastră acasă, alegeţi o bandă de alergare. În orice caz, nu uitaţi să vă întindeţi înainte şi după fiecare şedinţă. Ce poate fi mai potrivit decât o gură de aer pentru a vă recăpăta energia?

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
19.90 RON*
4.42 / 5 224 Păreri
  FITNESS
  conseils-energy-astuce-corde-bruleur-de-calories

  Săriturile la coardă sunt exerciţiul perfect pentru a arde calorii, a slăbi, a avea un abdomen plat, a evita problemele de celulită şi a creşte nivelul de anduranţă.

  (16)
  ÎNCEPUTUL PAGINII