BOXUL NU ESTE DOAR PENTRU BĂRBAŢI!

Boxul este un sport în plină dezvoltare care este accesibil în prezent şi femeilor: aşadar, boxul a devenit o poveste feminină! Descoperiţi avantajele acestui sport atât de apreciat.

 

 

 

Boxul nu mai este rezervat doar bărbaţilor

Boxul este perceput adesea de femei ca fiind un sport violent în care bărbaţii se luptă fără milă, asemeni unor uriaşi. Totuşi, nu vă lăsaţi înşelate doamnelor, tot mai multe femei sunt seduse în fiecare an de acest sport excepţional. Este o metodă excelentă de a ieşi din rutina de zi cu zi prin eliminarea energiei negative şi a stresului care afectează la un moment dat orice femeie

 

Boxul feminin este aşadar o disciplină în plină dezvoltare care are tot mai mulţi adepţi cu fiecare an ce trece. Deoarece nu este prea cunoscut sau mediatizat în Franţa, boxul feminin caută să-şi găsească un loc în cadrul sporturilor de contact, un domeniu masculin prin definiţie. De asemenea, scopul boxului feminin este acela de a se elibera de toate clişeele care persistă chiar şi astăzi în lumea boxului. Acest sport a devenit, mai mult decât oricând, o poveste scrisă de femei..

 

 

 

Care sunt motivele pentru care ar trebui să practicaţi boxul feminin?

V-aţi săturat de stresul de zi cu zi? De copiii mofturoşi, de soţul stresant şi de serviciul încărcat? Nu mai aşteptaţi: este momentul să descoperiţi boxul şi avantajele acestuia! Boxul este, de altfel, sportul ideal pentru a uita de grijile de zi cu zi şi a vă elibera eficient de stres. Marile campioane în box feminin mărturisesc faptul că acest sport ajută la creşterea stimei de sine şi încrederii în propria persoană. Boxul reprezintă şi un mod excelent de a avea un corp de vis, deoarece el contribuie la modelarea activă a tuturor muşchilor!

 

După cum aţi ghicit deja, boxul are avantaje atât pentru corpul dumneavoastră, cât şi pentru starea dumneavoastră psihică. Acest sport contribuie la dezvoltarea spiritului de iniţiativă şi a autocontrolului, ajutându-le pe femeile active să-şi canalizeze energia. Boxul ajută la eliminarea eficientă a stresului şi a micilor supărări de zi cu zi. Avantajele boxului asupra vieţii zilnice sunt de netăgăduit: boxul vă permite să învăţaţi să reflectaţi asupra situaţiilor complexe şi să controlaţi mai bine evenimentele.

 

Din puncte de vedere fizic, boxul contribuie la întărirea sistemului cardiovascular şi antrenează toţi muşchii, deoarece corpul este neîncetat în mişcare. Bicepşi, tricepşi, muşchi abdominali, picioare, fese, nimic nu este uitat! Practicând boxul, veţi avea braţe frumos desenate, fese modelate, un corp ferm şi o siluetă de invidiat. Boxul este ideal pentru a elimina kilogramele în plus deoarece corpul recurge la rezervele de grăsime pe parcursul antrenamentului. Aşadar, nu mai aveţi nicio scuză pentru a începe să faceţi box..

 

 

 

Doriţi să faceţi box, dar nu ştiţi ce tip de box vi se potriveşte?

Există mai multe tipuri de box şi pentru a şti care se potriveşte cel mai bine femeilor, iată o scurtă listă cu cele mai cunoscute tipuri de box:

 

 

Boxul francez

Boxul francez permite aplicarea pumnilor, dar şi a loviturilor de picioare adversarului dumneavoastră (vezi articolul nostru pe această temă). Este tipul de box cel mai apreciat de femei datorită aspectului estetic.

 

 

Boxul thailandez

Boxul thailandez solicită toate părţile corpului deoarece orice lovitură este permisă. Acesta este ideal pentru modelarea corporală şi pentru învăţarea tacticilor specifice. Este un sport foarte obositor deoarece necesită mai mult forţă decât strategie, spre deosebire de boxul englezesc sau franţuzesc. Este o tehnică puţin răspândită printre femei.

 

 

Boxul american

Boxul american sau full contact este un sport care pune accent pe forţa fizică, deoarece trebuie să ridicaţi mereu picioarele deasupra nivelului taliei. Acest sport pune în evidenţă mai degrabă frumuseţea mişcării, care este privilegiată şi apreciată.

 

 

Boxul englezesc

Boxul englezesc este cel mai cunoscut şi mai practicat de către femei. Acesta pune accent pe strategie, deoarece se folosesc doar pumnii, iar capul este singura ţintă. Deoarece există multe reportaje şi filme care asociază acest sport cu femeile (cum ar fi Million Dollar Baby), acest tip de box a devenit popular în rândul acestora. El necesită subtilitate şi rapiditate de mişcare. Este, în mod sigur, cel mai dificil tip de box, deoarece victoria este foarte greu de obţinut. În 2012, boxul englezesc feminin a fost consacrat, fiind prezentat pentru prima dată în mod oficial la Jocurile Olimpice. O victorie frumoasă!

 

 

 

Trebuie ştiut că pentru a boxa, o femeie trebuie să se echipeze corespunzător pentru a nu se răni. Aceasta ar trebui să recurgă la mijloacele de protecţie obişnuite, dar şi la alte echipamente speciale, cum ar fi apărătoarea pentru piept.

 

 

 

În concluzie, boxul este o practică dificilă care reprezintă o adevărată provocare pentru femei. Aveţi nevoie de multă hotărâre şi răbdare pentru a obţine rezultate mulţumitoare. Totuşi, boxul este perfect pentru creşterea nivelului de rezistenţă şi pentru a avea un corp de vis. Vă invităm să vă puneţi mănuşile, doamnelor!

Boxing equipment
Box
SPORTURI DE CONTACT

Alegerea mănuşilor de box trebuie să răspundă unor criterii precum greutatea dumneavoastră şi nivelul de antrenament. Urmaţi sfaturile noastre pentru a face o alegere bună.

ÎNCEPUTUL PAGINII