ANTRENAMENTUL CU COARDA DE SARIT

Antrenament cardio, anduranţă, fortifiere musculară, extensie a picioarelor: coarda de sărit este deseori utilizată pentru antrenamentele sportivilor. Chiar dacă sunteţi debutant sau avansat, utilizaţi-o pentru a efectua un antrenament complet.

 

Debutanţi: pentru un antrenament lejer

Coarda de sărit solicită un efort dinamic important.

Dacă sunteţi începător, vă recomandăm să alternaţi exerciţiile cu coarda de sărit cu mersul activ, cu bicicleta eliptică, cu bicicleta normală, chiar cu footing-ul. Acestea sunt activităţi care vă vor dezvolta foarte repede capitalul fizic.

 

Coarda de sărit trebuie utilizată cu atenţie:

 • să nu fiţi descălţat
 • să fi efectuat în prealabil exerciţii de întindere
 • să fiţi îmbrăcat potrivit (sutienul de fitness este obligatoriu pentru femei!)
 • Pentru a nu resimţi contracţii musculare, vă recomandăm să faceţi exerciţii de întindere după fiecare şedinţă de antrenament.

 

Avansaţi: pentru completarea antrenamentului

Dacă sunteţi sportiv experimentat, utilizaţi coarda de sărit ca pe un complement la antrenamentul dumneavoastră obişnuit.

Coarda va antrena doar pulpele picioarelor, cvadricepşii, muşchii fesieri. Pentru efectuarea unui program complet, nu ezitaţi să lucraţi şi muşchii din partea superioară a corpului, efectuând exerciţii de tracţiuni, extensii din culcat şi flotări.

Nu uitaţi să vă încălziţi înainte de fiecare antrenament.

 

Coarda de sărit, un antrenament potrivit pentru alergători 

Coarda de sărit se dovedeşte a fi un accesoriu de antrenament ideal pentru alergători. Nu doar din punct de vedere al anduranţei, cât şi al concentrării.

Atunci când vă antrenaţi, efectuaţi sute de salturi mici pe minut. Acest exerciţiu necesită o concentrare extremă şi o nevoie de ajustare permanentă în funcţie de viteză şi de înălţime.

 

Pe scurt, antrenaţi reactivitatea picioarelor, condiţie indispensabilă pentru alergare

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Vote
6.90 RON*
4.13 / 5 224 Păreri
  19.90 RON*
  4.39 / 5 203 Păreri
   FITNESS
   conseils-energy-astuce-corde-bruleur-de-calories

   Săriturile la coardă sunt exerciţiul perfect pentru a arde calorii, a slăbi, a avea un abdomen plat, a evita problemele de celulită şi a creşte nivelul de anduranţă.

   (16)
   ÎNCEPUTUL PAGINII