conseils-5-astuces-pour-se-remettre-au-sport

5 TRUCURI PENTRU A RELUA ANTRENAMENTUL SPORTIV

Noul an se apropie: este momentul să vă stabiliţi obiectivele! V-aţi decis să reluaţi antrenamentul sportiv în adevăratul sens al cuvântului! Vă invităm să descoperiţi trucurile noastre care vă vor ajuta să reluaţi antrenamentul sportiv fără a vă descuraja.

 

Vizita la medic

Este recomandat să verificaţi dacă sunteţi în formă şi dacă sunteţi apt să practicaţi un sport! Alocaţi-vă timpul necesar pentru o vizită la medic înainte de a relua antrenamentul sportiv. Este mai bine să trataţi orice problemă de aptitudine fizică şi să cunoaşteţi care sunt contra-indicaţiile în cazul antrenamentului sportiv

 

Stabilirea unui plan de antrenament

Este inutil să exageraţi cu antrenamentul, deoarece acest lucru vă poate determina să abandonaţi mai repede decât aţi prevăzut. Vă recomandăm aşadar să vă fixaţi un program de antrenament de durată. În fiecare lună sau în fiecare săptămână vă veţi defini planul pentru perioada următoare şi vă veţi programa activităţile din timp. În cazul în care nu respectaţi planul stabilit, veţi invoca mereu un pretext de a nu mai face sport şi veţi găsi întotdeauna alte lucruri de făcut!

Reintraţi în formă cu ajutorul unui plan concret; aceste noi provocări nu vor face decât să vă motiveze!

 

Alegerea sălii de sport

Pentru a fi din nou în formă, vă recomandăm să vă înscrieţi într-o sală de sport apropiată de domiciliul dumneavoastră. Veţi avea la îndemână toate aparatele necesare cu ajutorul cărora veţi face progrese. Aparate de cardio training sau de dezvoltare a musculaturii, activităţi fitness bogate şi variate sau cursuri de toate tipurile, veţi putea alege diverse metode pentru a vă pregăti un program adecvat cu ajutorul căruia vă veţi simţi din nou în formă. 

Mici trucuri:

  • Asiguraţi-vă că sala de sport pe care o alegeţi are un program accesibil
  • Verificaţi prima dată materialele şi echipamentele sportive şi, dacă este posibil, participaţi la o şedinţă de probă
  • Intraţi în legătură cu antrenorii şi întrebaţi dacă sunt disponibile servicii de antrenament personalizat
  • Analizaţi sala şi verificaţi dacă vestiarele sunt bine întreţinute
  • Alegeţi pentru început un abonament de scurtă durată sau o formulă flexibilă care să vă permită să schimbaţi sala în cazul în care nu sunteţi pe deplin mulţumit de aceasta

 

Vă recomandăm să alegeţi antrenamentul cardio

Dacă nu aţi făcut sport de ceva vreme, alegeţi exerciţiile cardio care vă vor ajuta să vă controlaţi respiraţia şi să creşteţi nivelul de anduranţă. Vă sfătuim de exemplu să începeţi cu banda de mers, cu banda de alergare sau cu bicicleta de apartament. Aceste activităţi vor contribui la creşterea anduranţei aparatului cardiovascular şi a articulaţiilor.

 

Vă recomandăm să reintraţi în ritm într-un mod progresiv

Imperativul este acela de a relua antrenamentul sportiv într-un mod progresiv! La început nu trebuie să exageraţi, aşadar vă sfătuim să vă dozaţi efortul pentru a face progrese!

Începeţi cu activităţi uşoare pentru a vă obişnui corpul cu efortul. Pentru a intra în ritm, puteţi alege banda de alergare. De exemplu, puteţi începe prin a alerga timp de 30 de minute pe zi. Oricare ar fi efortul, el trebuie efectuat în funcţie de anduranţa corpului.  Vă recomandăm de asemenea să vă înarmaţi cu răbdare: rezultatele vor apărea în timp! În cazul în care vă simţiţi obosit, limita a fost atinsă; aşadar, acordaţi-vă o pauză, aceasta fiind indispensabilă pentru menţinerea ritmului.

 

Reţineţi următoarele lucruri: veţi reuşi să fiţi din nou în formă cu ajutorul şedinţelor de antrenament scurte şi frecvente. Nu este recomandat să faceţi antrenamente lungi de 2 ore, deoarece efortul vă va epuiza în loc să crească anduranţa corpului.  Variaţi activităţile şi exerciţiile pentru a vă motiva: alternaţi activităţile de anduranţă cu cele fitness sau pentru dezvoltarea musculaturii.

19,99 RON*
3.97 / 5 150 Păreri
    ÎNCEPUTUL PAGINII