5 TRUCURI PENTRU ÎNTREŢINEREA POANTELOR

O sportivă care practică dansul clasic trebuie să-şi reînnoiască poantele în mod frecvent. De fapt, lipiciul slăbeşte în timp, iar pantoful devine mai puţin dur. Faptul că picioarele nu sunt bine fixate în pantofii de dans poate provoca accidente. Fiecare dansatoare are secretele sale care o ajută să-şi păstreze poantele în stare bună. Pentru a reuşi să vă păstraţi poantele mai mult timp, fără a le deteriora, urmaţi sfaturile oferite de Domyos: întăriţi-vă pantofii, uscaţi-i, puneţi-i la frigider, alegeţi o husă pentru poante, curăţaţi pantofii cu blândeţe.

 

Sfatul nr. 1: întăriţi poantele

Pentru a evita uzura poantelor, întăriţi platforma pantofilor. Aplicaţi un strat de lac de unghii transparent pe marginea poantelor pentru a le întări. Nu uitaţi de colofan, care vă protejează împotriva alunecării!

 

Sfatul nr. 2: uscaţi poantele

În timpul cursului de dans, picioarele dumneavoastră transpiră în pantofi. Umiditatea instalată va contribui treptat la deteriorarea poantelor. Pentru a remedia acest aspect, vă recomandăm să uscaţi poantele între şedinţele de dans. Alegeţi un loc uscat, dar evitaţi caloriferul! Dacă aveţi posibilitatea, puteţi purta două perechi în mod alternativ.

 

Sfatul nr. 3: puneţi poantele la frigider

În cazul în care poantele devin prea moi, aşezaţi-le în frigider... ele vor deveni mult mai rezistente! Frigul are un efect benefic asupra poantelor; astfel, veţi reuşi să le folosiţi mai mult timp. Dimpotrivă, căldura poate deteriora foarte grav poantele: aceasta provoacă înmuierea tălpii pantofilor.

 

Sfatul nr. 4: faceţi rost de husă pentru poante

Uşor de aplicat, husele vă vor permite să exersaţi paşii de dans fără a vă deteriora pantofii. Husele reprezintă un accesoriu practic care vă permite să intraţi în scenă cu pantofi de dans curaţi.

 

Sfatul nr. 5: curăţaţi poantele

Pentru a vă curăţa poantele şi a elimina eventualele pete, folosiţi o cârpă umedă şi îndepărtaţi murdăria cu blândeţe. Pentru a evita orice depunere de murdărie, vă recomandăm să impermeabilizaţi frecvent pantofii de dans.

Advice

Cum să faceți progrese rapide în dans, folosind trucuri simple și eficiente? Vă invităm să descoperiți recomandările noastre pentru a vă dezvolta tehnica de dans și pentru a vă simți mai bine în propriul corp.

ÎNCEPUTUL PAGINII