5 TRUCURI DE DANSATOARE

Cum să faceți progrese rapide în dans, folosind trucuri simple și eficiente? Vă invităm să descoperiți recomandările noastre pentru a vă dezvolta tehnica!

 

Fie că sunteți dansatoare debutantă sau profesionistă, fie că preferați dansul clasic, jazz-ul modern, muzica hip-hop sau orice alt stil de muzică, vă invităm să descoperiți 5 recomandări și trucuri pentru a face progrese în dans și pentru a vă simți bine în propriul corp.

 

Dezvoltați-vă simțul artistic cu ajutorul costumului Express Yourself 

V-ar tenta să vă schimbați ținuta de dans, folosind un singur articol de îmbrăcăminte? De acum, acest lucru este posibil cu ajutorul costumului Express Yourself: cu 1 singur produs, puteți crea 10 ținute. În funcție de dansul pe care îl practicați sau, pur și simplu, în funcție de preferințele de moment, îmbrăcați acest articol și schimbați-vă stilul după cum doriți: dezgoliți brațele, picioarele sau spatele… purtați pantaloni tip șalvari sau adoptați un look asimetric, alegeți versiunea lungă sau scurtă…Deoarece ținuta de dans este și un mod de exprimare, vă invităm să încercați costumul Express Yourself… Variați stilurile vestimentare și dezvoltați-vă simțul artistic!

 

Menținerea echilibrului

Ce dansatoare nu s-a confruntat vreodată cu probleme de menținere a echilibrului la mișcarea de retragere sau cu provocarea de a face o piruetă fără a-și pierde echilibrul? Pentru un echilibru optim, trebuie să rețineți următoarele trucuri: atunci când treceți pe demi-poante, vă recomandăm să vă înălțați progresiv, ca și cum ați fi trasă în sus. Împingeți solul cu piciorul pentru a vă sprijini temeinic. De asemenea, nu uitați de centrul corpului: retrageți abdomenul (contractați mușchii transversali), imaginându-vă că buricul se lipește de coloana vertebrală; contractați mușchii fesieri.

 

Perfecționați-vă grația

În dans, nu este atât de simplu să te exprimi cu grație și să execuți mișcări cursive și elegante. Totuși, un spectator este adesea atent la partea superioară a corpului unui dansator. Pentru a fi mai grațioasă, nu uitați să vă destindeți chipul și să păstrați o expresie naturală. Nimeni nu trebuie să citească pe chipul dumneavoastră nici cea mai mică grimasă de efort sau de dificultate. Eliberați capul și mișcați-l în voie; este inutil să stați încordată. Țineți degetele mari bine întinse în exterior, în timp ce restul degetelor sunt lipite, ca și cum vă agățați de ceva: o dansatoare bună trebuie să aibă mâinile ușoare. Degetele trebuie să fie întinse, dar relaxate (ca și cum ați simți picături de apă care cad pe vârful degetelor). Nu uitați de poziția brațului: bine întins, începând de la omoplați, brațul trebuie să fie susținut « de dedesubt ». Nu lăsați cotul să cadă; așadar, țineți încheietura mâinii fixă. O menținere bună și o rezistență optimă vă vor ajuta să realizați în mișcare o curbă netedă, armonioasă!

 

Îmbunătățiți-vă flexibilitatea

Flexibilitatea nu este indispensabilă în practicarea dansului; totuși, aceasta este o calitate la mare căutare pentru multe dansatoare. Dacă nu aveți o flexibilitate înnăscută, puteți să o câștigați progresiv, cu răbdare și prudență, respectând propriile limite. Pentru a deveni mai flexibilă, vă recomandăm un exercițiu special de depărtare amplă a picioarelor. Mai întâi, încălziți-vă timp de aproximativ 10 minute, alternând câteva exerciții de bază. Așezați-vă pe sol, în poziția « fluture », apoi întindeți spatele de mai multe ori. Antrenați partea inferioară a picioarelor, efectuând câteva bătăi, apoi faceți câteva serii de salturi și câteva fandări ample. După aceasta, treceți la exercițiul următor:

 

  • Efectuarea exercițiului: întinsă pe spate, ridicați picioarele în aer, lipite de un perete. După ce v-ați așezat bine, fixați picioarele în poziția « broscuței », pentru a lucra partea exterioară și partea interioară a picioarelor. Mențineți-vă în această poziție, apoi depărtați piciorul drept, apoi piciorul stâng. Coborâți progresiv picioarele, printr-o mișcare de o secundă, fără a forța.

 

  • Respirația: Inspirați profund și expirați ușor pe întreaga durată a exercițiului, pentru a relaxa și a oxigena mușchii; astfel, veți avea o flexibilitate din ce în ce mai bună.

 

  • Recomandări de siguranță: nu uitați să țineți fesele lipite de perete pe parcursul exercițiului și să fixați spatele foarte bine pe sol. Retrageți abdomenul și întindeți picioarele la maxim. Nu forțați în niciun caz.

 

  • Repetiție: efectuați o dată acest exercițiu, timp de 15 minute.

 

Acelora dintre voi care au deja o flexibilitate foarte bună, vă recomandăm să fixați greutăți pe glezne, precum greutățile Gym Weight de la Domyos. Acestea vă vor permite să efectuați exerciții mai ample de întindere și să câștigați centimetri, în ritmul propriu!

 

Nu uitați să respirați corect

Înainte de un spectacol de dans, este important să vă acordați timp și să vă relaxați. Fiecare dansator are, de altfel, propriile trucuri pentru a învinge teama de a urca pe scenă. Care este cel mai bun sfat în acest sens? Învățați să vă relaxați cu ajutorul respirației conștiente sau abdominale. Respirația profundă conferă o adevărată senzație de calm și ajută la o mai bună acuitate a minții. De asemenea, aceasta contribuie la o mai bună oxigenare a mușchilor. Pentru a vă simți bine mental și fizic, efectuați acest exercițiu relaxant în timp ce pregătiți spectacolul, dar și în ziua Z:

 

  • Așezați-vă pe sol, lipită de un perete, sau întindeți-vă pe spate.
  • Inspirați ușor și profund pe nas.
  • Așezați o mână pe abdomen și expirați pe gură, retrăgând ușor abdomenul (apăsați cu mâna pentru a împinge abdomenul).
  • Apoi, inspirați pe nas, umflând doar abdomenul (acesta se umflă).
  • Expirați ușor pe gură (expirația este mai lentă decât inspirația).
  • Repetați exercițiul de 3 ori consecutiv.

 

 

 

De acum aveți la dispoziție 5 recomandări pentru a face progrese în dans sau, pur și simplu, pentru a vă simți bine în propriul corp înainte de a urca pe scenă. În ziua spectacolului, trebuie să aveți în vedere un singur lucru, dând uitării orice altceva: plăcerea de a dansa!

Advice

Pantofii de dans se deteriorează prea repede şi sunteţi obligată să-i schimbaţi prea des? Descoperiţi sfaturile oferite de Domyos pentru a vă menţine poantele în stare bună şi pentru a le păstra timp îndelungat!

ÎNCEPUTUL PAGINII